העברת מניות

  • העברת מניות
    אלי | 30/06/2009 17:07

    שלום אני בעל חברה (100% מהמניות שלי) שההון הרשום שלה הוא שקל אחד אני גם בעל המניות היחידי בחברה. אני מעוניין לתת במתנה 20 % מהחברה לבני ו-20 % מהחברה לחבר טוב שלי. איזה הסכם צריך לעשות והאם יש צורך לשלם מס על המתנות? בתודה מראש

    • העברת מניות
      עו"ד משה כאהן | 30/06/2009 17:17

      צריך לעשות הסכם מתנה. למייטב ידיעתי אין מס על העברת מניות במתנה ובתנאי שאין מדובר באיגוד מקרקעין

      • תודה רבה ושאלה נוספת
        אלי | 30/06/2009 17:40

        איך רושמים את ההסכם ברשם החברות?

        • העברת מניות
          עו"ד משה כאהן | 30/06/2009 17:54

          ההסכם לא נרשם ברשם החברות. העברת המניות נרשמת אצל הרשם כמו כל העברת מניות.