אישור בעלי מניות לעיסקת השקעה

  • חובת אישור בעלי מניות לעסקת השקעה
    יקיר | 28/06/2009 22:01

    אני עובד ובעל מניות (פחות מ-1%) בחברה פרטית. החברה עומדת בפני חתימה עם משקיע חיצוני שיקבל יותר מ-60% מהחברה בתמורה להשקעתו. אני חש כי החברה מעךימה ממני מידע לגבי פעילותה.1. האם החברה חייבת עפ"י חוק לכנס אסיפה של בעלי המניות או לקבל את אישורם לעסקה הנ"ל? כלומר, האם אני כבעל מניות אוכל לעיין בתנאי העיסקה?2. בדומה, האם חובה לקבל אישור בעלי מניות לגבי מינוי דירקטור יועץ (חיצוני)?תודה,

    • אישור בעלי מניות לעיסקת השקעה
      עו"ד משה כאהן | 29/06/2009 09:14

      יש לבדוק מה קובעים לעניין זה : תקנון החברה והסכם הקצאת המניות. בד"כ במרבית החברות, כשמדובר בעיסקת השקעה מול משקיע חיצוני ווכל שהעיסקה אינה גוררת שינויים בתקנון , אין לבעל מניות המחזיק 1% את הזכויות שציינת.