שיקולים בהקמת חברה לעומת עוסק מורשה

  • שיקולים בהקמת חברה לעומת עוסק מורשה
    עצמאית מתחילה | 24/03/2009 23:09

    עזבתי את עבודתי כשכירה והחלטתי להיות עצמאית (מקצוע חופשי). שאלותי הן: כשכירה היו לי לא מעט נקודות זיכוי (8.25), כך שעלות המס שלי היתה נמוכה יחסית. שמעתי שמס חברות ירד בהדרגה עד 2010 ויעמוד על שיעור 27% אם אינני טועה.(אך מנגד יש עלויות אגרה שנתית). שאלתי היא: מהם השיקולים , לפחות הבסיסיים, שעלי לקחת בחשבון בהחלטה אם להקים את העסק שלי כחברה או כעוסק מורשה? לקריאה נוספת: דיני חברות

    • שיקולים בהקמת חברה לעומת עוסק מורשה
      עו"ד משה כאהן | 25/03/2009 12:06

      חברה הינה אישיות משפטית נפרדת מבעליה ומספקת להם הגנה משפטית מסויימת, במובן זה שצריך "להרים את המסך" כדי להטיל אחריות על הבעלים. כמו כן, המיסוי ברמת החברה הוא נמוך בהשוואה ליחיד אולם עד להגעת הסכומים לידי בעלי המניות (אם כמשכורת או כדיבידנד )שיעור המס כמעט משתווה. להקמת והחזקת חברה וניהולה עלויות גבוהות יותר (אגרות רשם החברות + הוצאות רו"ח) אולם עיסוק כחברה נחשב לעיתים כ"מכובד יותר" . אלו השיקולים העיקריים.

      • תודה לעו"ד משה כאהן  לת
        עצמאית מתחילה | 27/03/2009 08:24