הקצאת מניות

  • מה הקריטריונים להנפקת הון רשום?
    אברהם | 12/03/2009 00:49

    כאשר חברה פרטית נרשמה עם הון רשום מסויים, האם דירקטוריון החברה רשאי להנפיק מידי פעם חלקים נוספים מההון הרשום לפי רצונו, או שיש כללים מסויימים שמגנים על בעלי המניות הקיימים מדילול (כלומר נניח שההון הרשום הוא מיליון, ומידי פעם הדריקטוריון מחליט להנפיק כמה אלפים?)? האם התשובה משתנה כאשר ישנם מניות רגילות ללא זכות הצבעה, ומניות הנהלה עם זכות למנות דירקטורים?

    • הקצאת מניות
      עו"ד משה כאהן | 12/03/2009 10:52

      אם הבנתי נכון את השאלה - הכוונה הינה להקצאת מניות לבעלי מניות מתוך ההון הרשום. הכללים לכך וכן התייחסות לדילול קבועים לגבי כל חברה וחברה בתקנון הספציפי ו/או בהסכם בעלי המניות שלה.