שווי חברה פרטית

  • כיצד נקבע שווי מניה בחברה פרטית?
    אברהם | 12/03/2009 00:31

    שלום רב, ברצוני לדעת כיצד נקבע שוויה של מניה בחברה פרטית? האם מדובר במחיר שרירותי שנקבע במשא ומתן שבין מוכר מרצון לרוכש מרצון? או שהחוק מחייב תמחור מסויים בהתאם להון החברה או לשווי נכסיה?

    • שווי חברה פרטית
      עו"ד משה כאהן | 12/03/2009 10:40

      שווי אובייקטיבי של חברה פרטית נקבע בדרך כלל ע"י מעריך - כלכלן בהכשרתו ובעל ידע חשבונאי.

      • תודה
        אברהם | 13/03/2009 15:25

        תודה על תשובתך, אולפ עדיין לא הבנתי האם החוק מחייב הערכת שווי של כלכלן? והאם הצדדים רשאים לערוך חוזה מכר לפיו צד אחד יעביר מניות לידי הצד השני תמורת סכום מסויים אשר הצדדים קבעו אותו באופן שרירותי?

        • שווי חברה פרטית
          עו"ד משה כאהן | 13/03/2009 15:31

          החוק אינו מחייב חוות דעת כלכלן והצדדים יכולים לקבוע מחיר שרירותי. למרות זאת, לצרכי מיסוי, מומלץ להצטייד בחוות דעת כזו. בברכה, משה