בחר באפשרות השניה לאור התנאים

  • ביטול עסקה ברכישה מחו"ל
    אורי | 05/06/2013 20:46

    ערב טוב יש לי אתר למכירה של נרתיקים סלולרים מסין.   יש לי שתי אפשרויות לגביית התשלום, ביניהן אני מתלבט: אפשרות ראשונה – הלקוח ישלם ישירות לספק והספק יעביר לי אחוזים. אפשרות שנייה – הלקוח ישלם לי ואני אזמין את המוצר מהספק.     שתי שאלות בבקשה: הספק מסין מוכן לביטול עסקה, במידה וצריך, תוך 3 ימים, בעוד שבארץ מותר עד 14 ימים. אם אבחר באפשרות הראשונה – האם אני מחוייב לבטל לו את העסקה? אותה השאלה גם לגבי האפשרות השניה.   שאלה נוספת – האם אני יכול לכתוב שבכל מקרה של ביטול וכו', ההתנהלות תהייה אך ורק מול הספק, אשר נמצא בחו"ל?תודה.

    • בחר באפשרות השניה לאור התנאים
      ofer309 | 06/06/2013 06:16

      זה גם מקובל במצב של DROP SHIPING

    • ביטול עסקה ברכישה מחו"ל
      עו"ד טלי קסלר | 09/06/2013 11:24

      אם אתה גובה את הכסף מהלקוחות אתה מחוייב לעמוד בחוקים הישראליים בכל מקרה (בין אם הספק יאפשר לך ובין אם לא) - דהיינו, אפשרות לביטול העסקה תוך 14 יום. החסרונות באופציה שבה הלקוח משלם ישירות לספק - צריך להבהיר ללקוח שבעצם מדובר בהתקשרות עם חנות בחו"ל (בסין) - לא בטוח שזה יהיה אטרקטיבי מבחינת הרוכש הישראלי שיחשוש לקנות בחנות כזו. שנית, לא ברור איך תבטיח את קבלת הכסף מהספק בחו"ל לאחר שהכסף כבר יהיה בידיו.