הפתרון עבורכם

  • האם שותפות מתאימה?
    ארנון | 17/03/2013 00:40

    שלום,ברצוני להקים שותפות עם אדם נוסף.אותו אדם מחזיק בזכויות מסוימות אך אינו מעוניין לממשן. מימוש הזכויות תלוי באדם ולכן הוא חייב להיות רשום גם אם אין לו נגיעה בדבר. הוא יכול להיות רשום תחת חברה, שותפות עוסק מורשה וכיוצ"ב.כמו כן, אין לנו עניין שהשותפים האחרים יהיו ידועים בציבור. אין לנו בעיה שהם יהיו ידועים לרשויות רגולטוריות או לנותני הזכויות או לכל רשות חוק לצורך העניין, פשוט איננו רוצים שהשותפים יהיו ידועים לציבור מטעמי תחרות.כמו כן, בוודאי איננו רוצים שיהיו ידועים אחוזי האחזקה שמן הסתם יהיו נמוכים מאוד לבעל הזכויות.שאלתי, האם שותפות מתאימה לעניין?האם רישום שותפות ברשם השותפויות חושף את השותפים לכלל הציבור?האם מבחינת מיסוי יכולה להיות בעיה שהרי לבעלת הזכויות אחוז קטן ממה שההיגיון מבקש.תודה לכל העוזרים.

    • הפתרון עבורכם
      ofer309 | 17/03/2013 07:58

      שותפות לא רשומה המדווחת למע"מ באיחוד עוסקים.

      • שותפות
        עו"ד שי נותקין | 19/03/2013 07:01

        חשוב לזכור ששותפות המוקמת לשם ניהול עסק וכן שותפות מוגבלת חייבות ברישום, כך שאם השואל מעוניין להקים שותפות הנופלת תחת אחד הקריטריונים הללו - הפתרון של שותפות לא רשומה אינו רלוונטי עבורו.

        • עו"ד נותקין - אתה טועה
          ofer309 | 19/03/2013 07:26

          כתבת חשוב לזכור ששותפות המוקמת לשם ניהול עסק וכן שותפות מוגבלת חייבות ברישום האמנם? האם מס ערך מוסף יעבור על החוק כשהוא מאפשר לשותפויות לא רשומות להתאגד תחת איחוד עוסקים ? על איזה חוק אתה מתבסס ? אדרבא אני מתבסס על חוק יסוד חופש העיסוק כאשר אני טוען לא כל איחוד עוסקים (שותפות)צ חייבת ברישום גם במישור הפרקטי לא רק המשפטי.

          • חובת רישום שותפות
            עו"ד שי נותקין | 19/03/2013 10:39

            תודה על התיקון - אבל עם כל הכבוד בקיאותי בהיבטים המשפטיים ככה"נ רבה יותר משלך, הגם שבקיאותך בהיבטים העסקיים ייתכן ועולה על שלי.חובת רישום שותפות במקרים מסוימים קבועה בפקודת השותפויות.

            • במצב של סתירה בין חוק יסוד לחוק - חוק יסוד גובר
              ofer309 | 19/03/2013 11:02

              ולכן המע"מ מוכן לרשום שותפויות על בסיס הסכם שותפות בין עוסקים מנסיון. לא יעלה על הדעת שמע"מ עובר על החוק.

              • רישום שותפות
                עו"ד שי נותקין | 19/03/2013 11:20

                ככלל חובת רישום שותפות אינה פוגעת בחופש העיסוק. יכול אדם לעסוק בכל עיסוק שיבחר, בין יעשה זאת כיחיד, תחת שותפות או במסגרת חברה.מע"מ אינם אמונים על אכיפת הוראות פקודת השותפויות.גם על חברה בע"מ חלות חובות דיווח שאי קיומן הן עבירה על החוק, והדבר אינו משנה אם מע"מ כן או לא רשמו את החברה כעוסק, ואי קיום החובות יכול לקרות גם אחרי שהחברה נרשמה כעוסק במע"מ.אין קשר בין מע"מ לבין רשם השותפויות וחבל לכרוך את הדברים שלא לצורך.

    • מהי המסגרת המשפטית המתאימה
      עו"ד טלי קסלר | 19/03/2013 18:43

      יש אפשרות להגדיר מסגרת שמאפשרת לאחד השותפים להיות בעלים אך עם זכויות מוגבלות ביחס למשיכת רווחים, קבלת החלטות וכיו"ב. ניתן לעשות זאת גם במסגרת של חברה וגם במסגרת של שותפות. אם רוצים לשמור על אנונימיות ניתן להחזיק את המניות או את הזכויות בשותפות בידי נאמן. כדאי לפנות לעורך דין שבקיא בתחום כדי לקבל ייעוץ.

    • תודה לכל העונים
      ארנון | 30/03/2013 19:12

      תודה לכל העונים.נושא הנאמנות נבחן כעת.בנוגע לשותפות, אני מסכים עם עו"ד נותקין.ישנו סעיף חד משמעי המתייחס לחובת רישום שותפויות.אין מניעה שמע"מ יגבה כסף מישות כלשהי ולא מתפקידו של מע"מ לבדוק את רישומה של השותפות מול רשם השותפויות.לעניין חופש העיסוק, חובת הרישום אינה פוגעת בחופש העיסוק. תעסוק אבל תדאג לרישום כחוק.