חשוב לראות את כל המכלול

  • כיצד אפשר להוציא שותף או להוריד לו את האחוזים
    יוסי | 07/03/2013 06:28

    שלוםאנחנו עובדים על מיזם מסויים מספר שותפים. לא חתמנו עדיין על שום מסמך בינינו. אחד השותפים מסתמן כמישהו שממש לא תורם, לא עומד בלוחות זמנים שמבטיח ולא באמת יודע לעשות את מה שחשבנו שהוא יודע. המוצר שלנו כבר די מתקדם (ממש לא בזכותו). האם אפשר להוציאו לחלוטין או לפחות להפחית את האחוזים  שלו או להתנות אותם בהצלחה שלו?

    • חשוב לראות את כל המכלול
      ofer309 | 08/03/2013 06:07

      א. חוזה בעל פה הוא חוזה מחייב לכל דבר ועניין למרות שקשה מאד להוכיח אותו.ב. אף אחד לא אוהב הרעת תנאים לכן ככל שלא תסכמו נושאים מהותיים אלו בכתב בינכם בסבירות גבוהה תגיעו לבית המשפט.ג. יש לנצל את העמימות של היחסים בינכם ולנהל מו"מ על חלקם של כל אחד מהשותפים. יפה שעה אחת קודם.

      • תידברו ביניכם, ובהקדם
        עו"ד ניר עופר | 10/03/2013 18:15

        מסכים מאוד עם תגובתו של עופר. חשוב שלא תינו מיד להתכתשות עם השותף המדובר, כי ייתכן מאוד שהוא ייקח את זה לבית המשפט ואז חלקו בעסק יקבל עיגון משפטי. תפעלו כדי להסדיר את העניינים ביניכם בהקדם לרבות חלוקת האחוזים, וכפי שכבר אמר עופר - לעגן את הכל בכתב ובצורה ברורה. מניסיוני בתחום, ככל שהעסק שלכם ייתפתח ויצבור נפח כך גם יתעוררו עוד בעיות בין השותפים, ועדיף להסדיר עניינים מראש. בברכה, עו"ד ניר עופר

    • שינויים באחוזי השותפות
      עו"ד טלי קסלר | 14/03/2013 11:21

      אם תצליחו לנהל איתו מו"מ ולהגיע להסכמות (וגם לעגן אותן בכתב) - מצויין. אם לא - זה בעייתי מאוד. ככל שהעבודה המשותפת שלכם נמשכת יותר זמן כך זה נעשה בעייתי יותר (מכיוון שקיימות הסכמות בנוגע לחלוקת האחוזים שעליהן כולם הסתמכו). אם לא תצליחו להגיע להסכמה כדאי אולי "לייצר משבר" כדי להבהיר לו שעדיף לו אחוזים יותר נמוכים ממשהו על פני אחוזים יותר גבוהים מכלום.