יזמות עסקית - פירוק שותפות

  • מבוי סתום בשותפות עסקית
    Je | 08/04/2010 18:02

    יש לי מיזם עם שותף עסקי שהשקיע סכום מסוים במיזם. הצד שלי היה לפתח את המוצר, הצד שלו היה למצוא משקיעים נוספים להמשך. אני את חלקי מילאתי והוא מבחינתו לא הביא משקיע נוסף. יש לנו פטנט שרשום בחלקים שווים עלי ועליו.כשראיתי שאין פעילות בצד השני התחלתי אני לחפש משקיעים. בינתיים יש הוצאות, למשל תחזוקת פטנט במספר ארצות בהן הוא רשום. כבר מספר שנים שהשותף מסרב לשלם ואני משלם גם את חלקו על מנת לא לאבד את זכויות הפטנט. הצעתי לו להעביר לי את הזכויות תמורת הסכם על תשלום עתידי (כשיהיה לי) כלשהו אבל הוא מתעקש שאשלם לו את ההשקעה עכשיו אם אני רוצה את הזכויות ומצידו אני יכול להפסיק ולאבד את הפטנט. כרגע אין לי מאיפה לשלם מצד אחד ומצד שני רק אני ממשיך להשקיע במוצר. בחוזה ביננו יש סעיף דילול במקרה כזה. האם יש דרך לאכוף זאת ללא פניה לבית משפט? אין ניתן לשנות אחוזי אחזקה בפטנט בלי שיתוף פעולה של הצד השני?

    • יזמות עסקית - פירוק שותפות
      עו"ד תומר יפת | 15/04/2010 08:54

      שלום רב, אתה מתאר מצב קשה ויש צורך לבחון אותו פרטנית כדי לראות כיצד ניתן לצאת מהשותפות באופן הטוב ביותר שממקסם את מירב היתרונות עבורך. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום יזמות עיסקית