כאשר אין תיאם ציפיות מראש

  • סיום התקשרות
    גדעון | 29/03/2010 16:32

    שלום לכולם,ברשותי מיזם שאני עובד עליו 5 שנים, במספר החודשים האחרונים הצטרפה אלי בחורה שמטרתה הייתה להביא משקיעים (זו הייתה מטרתה הבלעדית ללא הצלחה).במהלך התכתובת שלנו יצא מייל עם הצעה לחלקות אחוזים(אך לא נחתם הסכם כלשהוא). לאחר התקופה האמורה הבחורה לא הביאה ולו משקיע אחד. האם אליי לתת אחוזים או שאני יכול להודיע לה שההתקשרות איתי הסתיימה?האם לא תהיה לי בעיה בעתיד במידה ואני אביא משקיע?גדעון

    • כאשר אין תיאם ציפיות מראש
      ofer309 | 29/03/2010 18:08

      מתאכזבים בהמשך. ממליץ שתעשה עם הגברת הסכם תיווך לאיתור משקיעים ויפה שעה אחת קודם. אגב 5 חודשים המוקדשים לטובת העניין יכול להיות הרבה או מעט זמן. מומלץ להכין תכניות אופרטיביות להשגת משקיעים ולדגום את הגברת מה נעשה בנושא.

      • מחלוקת דומה
        שי | 30/03/2010 01:04

        קרה לי משהוא דומה חיפשנו משקיע חברנו למישהוא במהלך כל התקופה שהוא היה אמור למצוא משקיע הוא לא עשה דבר אך היה מעורב- בטלפון במייל ואף פגישה אחת או שתיים את החומר אני הכנתי את הפגישות עם המשקיעים אני ארגנתי ולבסוף שחשבנו שיהיה משקיע (הוא ניפגש עם משקיע פוטנציאלי והציג שעומדים לסגור איתו) הכנו מסמך עם חלוקת אחוזים משוערת אשר נשלח אליו למייל-משום שהוא אמר שהמשקיע רוצה לדעת מי הנפשות הפועלות,במסמך לא צויין דבר מעבר לכך רק חלוקת אחוזים . לבסוף לא נסגר כלום עם אותו משקיע. לפני כשבועיים כמעט סיימנו פיתוח של המוצר-את כל העבודה אני עשיתי הוא לא היה מעורב (הרעיון היה שלי בזה הוא מודה כולל כל המצגות התוכניות העיסקיות ,והאיפיון הטכנולוגי שאותם אני הכנתי). כאשר הוא הבין שיש כאן מוצר ללא משקיע הוא דורש את האחוזים אשר אותם הצעתי לו כאשר חשבנו שיש משקיע-הכוונה לאחוזים באותו מסמך אשר נשלח במייל ולבסוף לא נחתם. שאלתי היא האם למרות שלא נסגרה העיסקה עם המשקיע במידה ואתנער ממנו הוא יכול בעצם לדרוש ממני משהוא הוא הרי יכול להוכיח שהיינו בקשר ויש לו מסמך אשר מפרט חלוקת אחוזים. האם זה שאני בעל הרעיון אני זה שפיתח את המוצר אני זה שעשה הכל והוא זה שהיה אמור להביא משקיע אך לא הביא יכול בעצם על סמך אותו מסמך לדרוש אחוזים האם יש תוקף לאותו מסמך? חג שמח ואני רוצה לציין שתשובתך ממש חשובה וקריטית לי ובהתאם לה אשקול את צעדיי(ברור לי שדרוש כאן עוד ייעוץ ושאתם לא מתחייבים כאן על כלום אך מאוד אודה אם תחווה את דעתך). שוב תודה שי

        • עוד פרט קטן
          שי | 30/03/2010 01:13

          ברצוני להוסיף שכרגע בעצם אין חברה רשומהולמשקיע הנ"ל אין גישה למוצר או לקודים אלא רק לרעיוןאשר עדיין אין עליו פטנט.האם בפועל אני יכול לנתק מגע להקים חברה בחו"ל  בה אשתי לצורך העניין תקבל 100% ולהתחיל פעילותהאם אז גם יש לו עילה לדרישה כל שהיא?הרי אין לו שום מוצר בידאל מי בעצם הוא יכול לבוא בדרישות אם אין חברה רשומהואין לו מוצר בעצם?שוב תודהשי

          • הוא יכול אבל...
            ofer309 | 30/03/2010 09:05

            הסיכויים שיזכה הם בסבירות נמוכה. אסביר מדוע כיון שההסכם מדבר על הצעה (שלך) וקיבול (שלו) הרי שאתה הצעת (יש חוזה) אבל אין קיבול (מצידו) את המשקיע אתה הבאת בהבאת המשקיע החדש / העתידי לא היה לו חלק מכאן שחסר האלמנט של הקיבול מצידו אדרבא אין צורך להסוות פעילות או לפעול באופן לא שקוף כאשר המקרה הוא כל כך חד וחלק.

            • יזמות עסקית - התקשרות עם מתווך להבאת משקיע
              עו"ד תומר יפת | 06/04/2010 06:49

              שלום רב, השאלות המורחבות טומנות בחובם סיכונים רבים ואני סבור שצריך לנתח זאת פרטנית ולבחון את הענייין מכל ההיבטים שלו שכן הסיכון לתביעה בהחלט קיים וצריך לראות את ממזערים אותו למינימום האפשרי. בהצלחה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום יזמות עסקית