נספח א

  • לגבי סיכסוך עם עסק שהקמנו בחו"ל
    פנחס | 22/12/2009 18:41

    אז ככה זה מסובך אז אני אנסה לפשט את זה כמה שיותר. לפני חצי שנה באתי לפורטו ריקו ( טריטוריה של ארה"ב) ועבדתי תחילה בחברה בתקן של מדריך סוכני מכירות אצל זוג שותפים מהארץ. הם לא חוקיים בארה"ב ולי יש אזרחות. הם פתחו כאן משרד כוח אדם בהמשך ורשמו אותו על שמי תמורת אחוזים מהעסק. חשוב לציין שכל מה שקשור לעסק הכולל חוזה שכירות משרד , דירה , אוטו , בנקים , הכל על שמי. מהיום שקם העסק לא קיבלתי תשלום היות ולא היו רווחים. בכל אופן היחסים ביננו הדרדרו והם הזניחו את העסק. עכשו אני השתלטתי עם עוד שותף . בכל אופן בחוזה שהם חתמו איתי הם העבירו בעלות על החברה לידיהם ואסרו עלי להתעסק בכוח אדם בפורטו ריקו למשך שנתיים לאחר מכן יחד עם הסכם סודיות. עכשו שהם ראו שהשתלטתי הם מנסים לסחוט אותי על הפרת חוזה ואומרים שאם אני רוצה אישור מהם אני צריך לשלם להם. התייעצתי עם מספר עורכי דין והם אומרים לי שהחוזה לא חוקי בעליל היות והחברה עלי וגם כן היות ולא שולם לי שכר מינימום. בכל אופן אני מצרף את החוזה ואני אשמח לקבל ייעוץ. הם מאיימים בתביעות בארץ וכאן בארה"ב. אני אודה בכל מידע שתתינו לי ואשמח לתת יותר פרטים נחוצים.

    • נספח א  לת
      פנחס | 22/12/2009 18:43

      • עוד מידע רלוונטי
        פנחס | 22/12/2009 18:53

        חשוב לציין שאני תפקדתי כל הזמן הזה בתור מנהל משרד ומנכ"ל והבעלים ישבו בארץ. לא קיבלתי כלל משכורת כל הזמן הזה. רק לפני שבוע הם החליטו לסגור והמשרד מוקפא כבר חודש. אין לחברה רכוש , נדלן או שום דבר חומרני עם ערך כספי. גם כן במידת הצורך אני פותח חברה חדשה תחת השם שלי או תחת השם של השותף שלי. האם הם יכולים לעשות לי משהו? אפילו שכל העסק רשומה על שמי ? אפילו שאני אזרח כאן וחוקי ועל פי חוק אסור להם לעשות עסקים בארה"ב בלי הויזה המתאימה? האם החזוה הזה חוקי או לא חוקי בעליל? תודה

        • יזמות עסקית - סכסוך בן שותפים
          עו"ד תומר יפת | 23/12/2009 06:12

          פנחס שלום, שאלתך מורכבת ומסובכת באופן יחסי. יש קושי להשיב עליה במסגרת הפורום. אתה מוזמן לפנות להנהלת האתר במסגרת "ייעוץ אישי" שם ינסו ליתן לך עזרה יותר פרטנית. בהצלחה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום יזמות עסקית