יזמות עסקית - מאגר מידע

  • מאגר מידע
    lior155 | 18/10/2009 10:14

    שלום, אננחנו מתכוונים להקים אתר אינטרנט גדול מאד שנמצאים בו מלא אפילקציות מתקדמות בתחום והאתר דורשם רישום מסודר לפני ביצוע פעולות באפילקציות האתר המרובות, לפני הפתיחה של האתר (בקרוב) חשבנו לאור הניסיון הרב שיש לנו בתחום עם אתרים מהסוג שלו לבקש בהרשמה מהנירשמים לאתר את מס' תעודת הזהות, שם מלא וטלפון אשר ישמש לצורך אימות הגולש ואישור חברותו באתר וגם לצורך גלישה בטוחה של הגולשים שלנו באתר בכדי למנוע משתמשיפ מפוברקים שעושים "צרות" ומתחזים... כך גם בשעת הצורך של פנית גורם משטרתי נוכל לתת את הפרטים של אותו גולש למשטרה ולטפל נקודתית וביעילות באותו משתמש פוגעני, אלו דברים שאנחנו אומרים מניסיון... עכשיו השאלה שלנו היא, האם החזקת מאגר כזה דורשת אישור מיוחד ואם כן מהיכן ניתן להשיג אותו או מי מוסמך לאשר החזקת מאגר שכזה. או שאנחנו יכולים כבר לדרוש מהנרשמים לאתר את הפרטים האלו מבלי לעבור על חוק כל שהוא. תוה רבה לעונים ולמכוונים.

    • יזמות עסקית - מאגר מידע
      עו"ד תומר יפת | 18/10/2009 12:42

      ליאור שלום, ישנו מרשם מאגרי המידע. ישנו חוק ספציפי העוסק בכך ובוודאי שמדובר במרשם שדורש רישום לפי הגדרות החוק. בקשר ליכולת לדרוש פרטים אישיים מזהים הרי שמדובר בתחום סבוך (בימים אלה ממש, מקדמים בכנסת את החקיקה בקשר למאגר הביומטרי -אם שמעתם על כך) שאין יכולת לענות עליו במסגרת הפורום והוא מצריך העמקה מיוחדת. בכל מקרה, הרבה הצלחה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום יזמות עסקית

      • תודה עו"ד תומר יפת
        lior155 | 18/10/2009 13:12

        כמו כן מצטער על שגיאות הכתיב הרבות... :) חיפשתי באינטרנט והבנתי שאנחנו צריכים לגשת לאתר משרד המשפטים ולמלא טופס בקשה להחזיק מאגר מידע. גם שוחחתי איתם בטלפון והדריכו אותי מה לעשות ואך זה עובד. תודה מקרב לב על המענה המהיר . שבוע טוב ומבורך