יזמות עסקית - רעיון עסקי

  • רעיון עסקי
    ברמוח | 15/02/2009 17:19

    שלום רב. יש לי רעיון עסקי (לא פטנט!) בתחום חומרי הנקיון. הכנתי מצגת שמסבירה וממחישה את הכל בצורה מסודרת ומובנית וחשבתי לקבוע פגישה עם המנכ"ל בישראל של חברה גדולה בתחום. כדי להגן על עצמי מפני גניבת הרעיון האם די שאקליט את השיחה (להכין אותם מראש שהשיחה מוקלטת ולהניח על השולחן את טייפ המנהלים כפי שעיתונאים למשל עושים?) ואחתים אותם על מסמך שאומר שהם מתחייבים לא להשתמש בידע שהעברתי להם? איך אני מתמחרת את כל העסק - מטרת הפגישה למעשה למכור להם את הרעיון כדי שהם ישקיעו, האם נכון לדרוש % לפי מכירות או סכום חד-פעמי עבור כל הרעיון או אולי את שניהם...מה נהוג? האם רצוי לצרף לפגישה עו"ד ו/או כלכלן (אני מנסה לחסוך בעלויות)? רוב תודות על הייעוץ

    • יזמות עסקית - רעיון עסקי
      עו"ד תומר יפת | 17/02/2009 16:27

      במקרה אותו אתה מתאר נהוג להחתים על כתב סודיות מתאים. הדבר מקובל בסוג עניינים כגון זה ואין איתו כל בעיה שהיא. בהצלחה.

    • תשובות
      עו"ד ערן כהן-ציון | 17/02/2009 17:08

      חתימה על הסכם סודיות בהחלט נחוצה כאן, עם זאת עלולה להיות לך בעיה להוכיח מאוחר יותר שאכן העברת להם חומר שלא ידעו עליו לפני כן. יש עוד שיטול להבטיח את הגנתך. לגבי התמחור - גם כאן יש מספר שיטות של תמחור. השאלה מה הדרך הנכונה עבורך צריכה להיגזר גם ממידת המעורבות שלך הייצור או הניהול של המיזם החדש.