הקמת משפחתון

  • בייבי
    מבולבלת | 09/02/2009 16:01

    נא אם הפורום הזה לא מתאים לשאלתי הפנו אותי לפורום מתאים! סיימתי קורס מטפלות מעון יום סוג 1 ועברתי במבחן משרד התמ"ת.ברצוני לעבוד כמטפלת פרטית בביתי.מה עלי לעשות באופן חוקי?

    • הקמת משפחתון
      עו"ד תומר יפת | 11/02/2009 15:50

      הכל תלוי בכמות הילדים שאת רוצה לקלוט. מעל כמות מסויימת יש צורך בהיתר לשימוש חורג. יש לדאוג לתנאי בטיחות בבית, יש לדאוג לביטוח מתאים וכיוצ"ב. יש לגשת לעירייה הספציפית ולבדוק לגבי תנאים נוספים ככל שישנם. בהצלחה.

      • מבולבלת
        בייבי | 12/02/2009 19:47

        בהמשך לפנייתי יש לי כמה שאלות: אם ברצוני לעבוד בביתי כמטפלת שלא שייכת לרווחה ולא לערייה,לטפל ב7 פעוטות עם ביטוח לכל ילד, האם זה חוקי?רוצה להבין מה התעודה הזו נותנת לי?האם אפשר לעבוד רק עם העירייה?

        • משפחתון
          עו"ד תומר יפת | 15/02/2009 10:46

          את לא עובדת עם העירייה אלא באופן פרטי. יחד עם זאת, בדרך כלל בכמות ילדים כזו, נדרש היתר לשימוש חורג בבית שלך, שכן הוא לא משמש רק למגורים אלא גם לעסק של משפחתון ויש בדרך כלל דרישות מינימום של בטיחות למשל. יש לבדוק את התנאים הספציפיים בעיריה. בהצלחה.

          • היבטי מס
            רו"ח עידו שרעבי | 02/03/2009 22:31

            לעניין מס הכנסה - עלייך לפתןח תיק במס הכנסה. לעניין מע"מ - עלייך לפתוח תיק במע"מ. כאשר עומדות בפנייך 2 אפשרויות: 1) עוסק פטור (ממע"מ) - אפשרי רק אם סך ההכנסות השנתיות אינו עולה על 70,000 ש"ח בשנה ואינך מעסיקה יותר מעובד אחד. וכן שאינך מטפלת ביותר מ- 4 ילדים. 2) עוסק מורשה - במידה ואינך עומדת בתנאים שלעיל, אז את חייבת להירשם כעוסק מורשה. לעניין המוסד לביטוח לאומי - עלייך לפתוח תיק כעצמאית. לעניין הוראות ניהול פנקסים - במידה ומס' הילדים עולה על 4, חלות עלייך הוראות מיוחדות לניהול הספרים, כגון: ניהול "ספר תלמידים" וכד'. בכל מקרה,רצוי להתייעץ עם רו"ח/יועץ מס, שיטפל בך בשוטף. שתקבלי מושג לגבי שכ"ט, אני מעריך טיפול בתיק כמו שלך בכ- 250-300 ש"ח להנה"ח שוטפת, וכ- 1,500 ש"ח לדוח שנתי. בהצלחה!!!