שותפות אל מול חברה

  • אני ניצב בפני החלטה מסויימת..
    גדעון36 | 05/03/2008 04:09

    אני וחבר מתלבטים אם לבחור מסלול של הקמת שותפות או אולי הקמת חברה.. אני מניח שההשלכות מורכבות, אבל אם אפשר בקצרה, מהם היתרונות מול החסרונות של 2 האופציות?

    • שותפות אל מול חברה
      עו"ד דוד איטח | 05/03/2008 08:59

      בין שותפות לחברה קיימים הבדלים מהותיים רבים. בקצרה: יש פן מיסויי: ההכנסה משותפות מצטרפת להכנסתו השולית של הנשיום. הכנסה מחברה מחוייבת בין שותפות לחברה קיימים הבדלים מהותיים רבים. בקצרה: יש פן מיסויי: ההכנסה משותפות מצטרפת להכנסתו השולית של הנישום. הכנסה מחברה מחוייבת במס חברות ולאחר מכן כדיבידנד (כדי שתגיע ליחיד בעל המניות). אלמנט נוסף הוא האחריות- לחברה יש אחריות מוגבלת (בכפוף להרמת מסך) לעומת שותפות אשר בה נושא כל אחד מהשותפים בחבות ביחד ולחוד. פן נוסף הינו הפירוק: פירוק שותפות יכול להיות בגדול בהודעה של אחד השותפים על הפירוק. פירוק של חברה הינו הליך מורכב יותר (על ידי בית המשפט או מרצון בהליך בפני רשם החברות). השאלה הינה משפטית ומיסויית ומן הראוי לקבל ייעוץ בעניין זה בטרם מחליטים על הקמת שותפות/ חברה.

    • הקמת חברה/ שותפות
      עמית קולינסקי, רו"ח | 22/05/2008 19:19

      שאלת הקמת חברה/ שותפות בבסיסה היא שאלה חשבונאית/מיסויית הנמדדת בעיקר ביחידות מדידה של עלות אל מול תועלת. ושיקולים נוספים של פרסטיז'ה בייצוגיות מול לקוחות וגורמים עסקיים מולם עליכם לבוא במו"מ. יש כדאיות ברורה לחברה ככל שמדובר ברווחיות גדולה, או צפי לרווחים גבוהים- מאחר ואז המיסוי החל על קומפלקס החברה ובעלי מניותיה הופך להיות נמוך בראייה הכללית. בעוד ששותפות עדיפה במקרים של רווחיות נמוכה. כל מקרה יש לבחון לגופו, לרוב מומלץ להפתח כשותפות, וכאשר הדוחות הכספיים יראו מגמת עליה, ניתן יהיה להפוך לחברה בהמשך. תרשו לי לאחל לכם הצלחה בראשית דרככם החדשה הינכם מוזמנים להיכנס כחברים לאתרנו ולהנות בעתיד מחדשות שיגיעו למייל שלכם בנושאי: כלכלת בית, עדכוני מיסים וחשבונאות-ליחצו על הליק הבא: http://www.kams.co.il/site/detail/member/login/login.asp?depart_id=77195 כמו כן במידה והינכם רוצים בליווי פיננסי לעסקכם המוקם נשמח לסיע, השאירו פרטים דרך הלינק הבא: http://www.kams.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=863832 כמו כן במידה והינכם מעוניינים לקבל סייוע/ דחיפה בפיתוח העסק, הגדלת מכירות ומחזורים נשמח להציג בפניכם שיטת חונכות/ אימון עסקית יחודית. לקריאה על השיטה ליחצו על הלינק הבא: http://www.kams.co.il/77195/שיטת-השפע ליצירת קשר עם חונך עסקי, נא לחצו על הקישור הבא: http://www.kams.co.il/77195/שיטת-השפע-יצירת-קשר