יש לא מעט היבטים שצריך לקחת בחשבון...

  • הקמת עסק באינטרנט
    רוני | 03/01/2008 16:30

    בעלי וחברו מעוניינים להקים עסק שעניינו מסחר באינטרנט, בעלי הוא האדם בעל הרעיון שהכניס את חברו בסוד העניין מכיוון שהוא רוצה שחברו ישקיע את הכסף לתשתית הראשונית. בעלי הוא גם זה שמבין במוצר, באופן השגתו, מכירתו ועוד, חברו יתרום ככל הנראה מהכיוון השיווקי. באיזה פורמט כדי להם לפעול כדי לתת תוקף רשמי להסכמה בינהם? הסכם שותפות, התאגדות כחברה? כיצד ניתן להעריך את חלקו של כל אחד בעסק שיקום? בתודה מראש.

    • יש לא מעט היבטים שצריך לקחת בחשבון...
      נמרוד כהן | 07/01/2008 11:35

      היבט מיסויי (תלוי בין היתר בצפי ההכנסות שלהם), היבט משפטי (התאגדות כחברה שומרת עליהם לרוב מבחינה משפטית ומונעת חשיפה), מטרת הקמת העסק (במידה וירצו למכור את האתר או את חלקו יהיה להם כל יותר לעשות זאת אם התאגדו באמצעות חברה). ברגע שהם יחליטו על הפורמט המתאים (חברה\שותפות\עוסק מורשה וכו') חשוב מאוד שיגיעו להסכמות לגבי חלוקת האחזקות והתפקידים ויעלו אותן על כתב (הסכם מייסדים\הסכם שותפות וכו'). לא קל נהל עסק עם שותפים ופעמים רבות הדברים מתגלגלים לכדי סכסוכים והסכמים לעיתים עשויים למנוע את אותם סכסוכים כיוון שהדברים מוסכמים ומרורים מראש. באותו הסכם ראשוני יש להביא לידי ביטוי את כל ההסכמות הרלוונטיות (מי משקיע כספים, כמה כספים ומתי, חלוקת אחזקות, אופן משיכת הרווחים וכו'). מקווה שסייעתי...

    • שותפות עסקית - אופן התקשרות
      עו"ד יריב קדם | 20/01/2008 10:17

      רוני, לגיבוש ההתקשרות בין בעלך לחברו שני פנים: עסקי ומשפטי. לגבי הצד העסקי (מה התפקיד העקרוני ותרומתו של כל אחד מהצדדים, כמה יקבל וכד'), עליהם להסכים בינם לבין עצמם. לגבי הצד המשפטי, הדבר הנכון הוא לגבש את ההסכמה בהסכם שמקובל לכנותו "הסכם יזמים", המסדיר את כלל ההיבטים המשפטיים בין הצדדים, לרבות בעת פרידה/פירוק השותפות העסקית בינהם. לצורך זה יש לפנות לעו"ד בקיא בתחום היזמויות העסקיות. בשלב שני, לגבש את השותצפות העסקית בפורמט משפטי, כגון חברה בע"מ או שותפות משפטית. זה תלוי בסוג העסק, סוג החשיפה וכו', שבמסגרתה יפעלו. עניין נוסף, שלא ציינת, הוא אופן ההגנה על הקניין הרוחני של העסק. סוגי הקניין הרוחני שיכולים לבוא לידי ביטוי באתר אינטרנט הם סודות מסחריים, זכויות יוצרים, פטנטים, ובהמשך הדרך גם סימני מסחר. נושא זה צריך להיות מוסדר בהסכם היזמים.