תשובה לחוזה סודיות

  • חוזה סודיות
    אילנית | 07/11/2007 13:33

    ברצוני לרשום פטנט במשרד לעורכי פטנטים,אך איני יודעת האם החוזה שהציגו בפני אכן מכסה אותי בפני גניבת פטנט.אני מחפשת עורך דין יוכל לבדוק את החוזה,מישהו יודעה לאן אני צריכה לפנות? תודה

    • תשובה לחוזה סודיות
      עו"ד דוד איטח | 08/11/2007 15:05

      כל עו"ד המתמחה בתחום המסחרי יוכל לסייע לך. קחי בחשבון שאם הלכת לעו"ד המתמחה בפטנטים ואשר מכבד את עצמו הוא לא ממש יסכן עצמו ויגנוב לך את הרעיון. מכל מקום, תמיד כדאי לבדוק... שיהיה בהצלחה

    • בדיקת חוזה
      עו"ד יריב קדם | 08/11/2007 22:18

      אילנית. העלית שני נושאים שונים: (1) עריכת בקשת פטנט בגין אמצאה, ו- (2) חוזה סודיות לחשיפת האמצאה טרם הגשתה. 1. לצורך עריכת בקשת פטנט, גשי למשרד עורכי פטנטים, ואם תהי מעוניינת בהפניה למספר משרדים, את מוזמנת לפנות אליי. 2. להסכם סודיות שתי תכליות. בראש ובראשונה- למנוע מהאמצאה להפוך לנחלת הכלל ע"י חשיפתה לאדם אחר, ובכך למנוע מעצמך את הזכות לרשום פטנט על אמצאתך. השניה, חשובה אף היא, למנוע מאותו אדם אחר מלרשום את האמצאה על שמו, או לנצל אותה שלא בהסכמתך. שמירת הסודיות אינה מוחלטת, וישנם סייגים מקובלים (כגון שהחשיפה מותרת, אם האמצאה הפכה כבר לנחלת הכלל שלא ע"י אותו אדם אחר, ועוד). הסכם סודיות נכון יבטא את הללו. כל עו"ד יכול לספק הסכם סודיות, אולם בנושא רגיש כמו שמירת סודיות על אמצאה, הייתי ממליץ לפנות לעו"ד בעל נסיון והתמחות בקניין רוחני. בהצלחה.