תשובה

  • מותר לי להיות גם שכיר בחברה וגם בעל מניות בה?  לת
    יובל המבולבל | 20/09/2007 12:53

    • תשובה
      עו"ד דוד איטח | 20/09/2007 15:38

      מותר וגם רצוי...

      • אבל אם הוא בעל מניות הוא כבר לא כל כך נחשב כמו שכיר לא?  לת
        Ben | 08/10/2007 11:55

        • בעל מניות שכיר
          עו"ד יריב קדם | 14/10/2007 22:03

          אין קשר בין הדברים. העקרון של האישיות המשפטית הנפרדת של התאגיד מבעלי המניות בו, מאפשרים לתאגיד להעסיק כל אדם, לרבות את בעל המניות. בכך מגן התאגיד על בעל המניות מכישלון פעילות עסקית, מאפשר לו לבצע תכנוני מס (לדוגמא לקבל משכורת או למשוך דיבידנד, כבחירתו, בהתאם לשיעורי המס של כל אחד מהם...), ועוד.