דוד שלום.

  • חסינות מכוח סעיף 13(5)
    דוד | 26/06/2013 23:08

    האם בעל דין שהוציא לשון הרע על עד (אני העד שאינו צד) תוך כדי דיון יהנה מהחסינות המוחלטת מכוח סעיף 13(5) לחוק איסור לשון הרע ? ב- רעא 1104/07 פוד חיר נ עודד גיל, אין התייחסות לדברים הנאמרים על עדים.

    • דוד שלום.
      רמי דרור, עו"ד | 27/06/2013 09:06

      ישנה חסינות על כל דבר שנאמר במהלך הדיון.במידה ונעלבת או הושמצת במהלך הדיון, היה על עורך הדין שהזמין אותך לצאת להגנתך ובמידה ולא יצא היית צריך לבקש זאת מהשופט. אם לא עשית כן, הדיון הסתיים והדבר סגור מבחינתך.בברכה,רמי דרור, עו"ד

      • הערתי לשופט
        דוד | 27/06/2013 17:18

        תודה על תשובתך. אכן, הערתי לשופט שאותו בעל דין מוציא עלי לשון הרע, והערה שלי נרשמה בפרוטוקול. האם במצב הזה יש לי עילת תביעה נגד אותו בעל דין, או שיש לו חסינות מוחלטת כי אמר את הדברים תוך כדי דיון ? שוב אדגיש שב-רעא 1104/07 פואד חיר נ עודד גיל אין התייחסות להוצאת לשון הרע על עדים שאינם צד.

        • יש לו חסינות מוחלטת.
          רמי דרור, עו״ד | 27/06/2013 17:26

          אם למרות אזהרת השופט הוא היה ממשיך, יכולת לבקש מהשופט לקנוס אותו.היות והדיון הסתיים, נגמר הסיפור.