תלונה על עו"ד

  • האם עברתי על חוק איסור לשון הרע ?תלונה על עו"ד
    anat | 24/06/2013 07:17

    הגשתי תלונה על עו"ד ששיקר וסילף ראיה(לא בבית משפט), חלקתי את התלונה לעובדות וטענות, בטענות ציינתי שהעו"ד גם בבתי משפט מזייף ראיות ומשקר ולשכת עורכי דין אחראית לטפל בכאלו עורכי דין אך כמובן שאין לי דרך לדעת זאת, אך לא התכוונתי להציב עובדה שהעו"ד מזייף ראיות ומשקר בבתי משפט אלא סביר להניח שמי שעושה דברים כאלו גם בבית משפט הוא פועל בצורה כזאת ולשכת עורכי הדין אחראית שדברים כאלו לא יקרו. בניסוח שלי לא היה תקין - מאחר וכמובן שאין לי דרך לדעת אם העו"ד אכן פועל כך בבית משפט אלא התכוונתי להגדיר את החשיבות טיפול בעבירות של העו"ד. האם עברתי על חוק איסור לשון הרע ואיך אני מתקן "טענה" זאת כדי שאני לא יהיה חשוף לתביעה?

    • תלונה על עו"ד
      עו"ד יקי רנד | 27/06/2013 10:22

      באופן עקרוני, הגשת תלונה כנגד עו"ד (לא ציינת היכן, אני מניח לועדת האתיקה), זוכה להגנה רחבה מכוח הוראותיו של חוק איסור לשון הרע ופרשנותו, אם כי לא מדובר בהגנה מוחלטת. יש להראות כי הדברים נאמרו בתום לב, ומתוך אמונה באמיתותם. טענה שהעו"ד משקר בבית המשפט , הינה טענה בעייתית אם היא מוצגת כטענה עובדתית, ולא כסברה או הבעת דעה. לפיכך, אני ממליץ לך לפנות לגורם אליו הוגשה התלונה, ולהבהיר כוונתך, על מנת למנוע פתחון פה מצד העו"ד.