הוצאת לשון הרע ופרסום דיבה

  • תביעה בגין לשון הרע
    ליאור | 23/06/2013 16:20

    שלפני כשבע שנים קצת פחות היה לחבר שלי סכסוך עם השכן שלו שהגיע עד הגשת תלונה במשטרה .השבוע הוא קיבל תביעה מהשכן שלו בגין הוצאת לשון הרע לטענתו השיחה בניהם הוקלטה וצויין שבא הוא מכנה אותו "גנב " התביעה הינה על סך 100K,אציין שאותו השכן אינו "טלית שכולה תכלת " בבדיקה בפסקי דין שבנושא .קיים סעיף הגנה של "אמת דיברתי" אך אין טיעון זה יכול לבוא להגנתו מכיוון שאין הוא יכול להוכיח שהוא אכן גנב או אין מדובר בדמות ציבורית כמו כן גם אם הוא יציין שהדברים נאמרו בלהט יצרים ובתום לב אין זה יכול לשמש להגנתו ... מה הוא יכול לעשות בנדון האם המערכה הוכרעה ?? הוא צריך להגיש כתב הגנה בימים הקרובים ואמרתי שאשתדל לעזור לו מדובר באדם שהוא מובטל ואין באפשרותו לשלם לעו"ד .. האם ניתן לטעון שמדובר בתביעה קנטרנית ?מה ניתן לעשות בנדון ? ... אודה לעוזרים

    • הוצאת לשון הרע ופרסום דיבה
      חנוך | 24/06/2013 12:17

      להלן פרטי המקרה: ביום שבת עת שבתי מבית הכנסת ארבו לי זוג שכנים מצוידים במכשיר הקלטה. כאשר עברתי במדרכה אשר ממול ביתם צעקה לי האשה בנוכחות אנשים נוספים שיצאו מבית הכנסת ושני ילדיה הקטנים "אתה אמרת לי אתמול שאתה תזיין אותי" הייתי המום והכחשתי האשה המשיכה לצעוק זאת עוד 11 פעם!!! תוך כדי השמעת קללות. בלהט הריב כיניתי את בעלה גנב מפני שהוא גנב מדודי המוגבל בשכלו 700 ש"ח. לאחר כשבע שנים נזכרו בני הזוג לתבוע אותי בהוצאת דיבה ופרסום לשון הרע בסף 100K ש"ח. שכן לטענתם אין הבעל גנב. הבעל הורשע בגין סחר בסמים ואף הורשע וישב בכלא. טענותי הן כי הבעל אכן גנב. לגבי לשון הרע, אמרתי את הדברים בלהט הויכוח ומפני שהגברת פנתה אליי באמצע הרחוב בצעקות וקללות. האם זה נחשב לשון הרע או הוצאת דיבה ופרסומם ברבים? אודה על הסיוע ומתן תשובה. תודה לידידי היקר, ליאור, שכל פעם מוכיח לי שחברות אמת יקרה מכל אוצר שבעולם, ד' ישיב לך גמולך הטוב. חנוך