לשון הרע על ידי עורכת דין

  • לשון הרע על ידי עורכת דין
    פ. ר. | 20/06/2013 23:45

    אני ואישתי התחלנו טיפול אצל עורכת דין לדיני ירושות לטיפול בחובות של הוצאה לפועל. אני לא כל כך רציתי להיות מטופל דרכה מאחר והיא מעולם לא התנסתה בדינים מהסוג הזה, אבל משפחתה של אישתי עמדו על כך. לאחר כחודשים בהם לא הצליחה לקדם את תיק הפשיטת רגל שלנו היא התחילה להמציא תירוצים למשפחתה בטענה שאני לא זרמתי ולא שיטפתי פעולה ביחס למסמכים שהיא ביקשה ממני להנפיק ולמסור לה, כמובן שהטענה הזו הייתה חסרת כל בסיס מאחר ומסרתי לה כל מסמך שביקשה, בנוסף היא החלה לשתף שת גיסה של אישתי ואביה בפרטים שונים ביניהם על הנכות שלי בביטוח לאומי, אף אל פי שגיסה כלל לא קשור לעניין ואינו ניסה לשמור על כך בסודיות אלא המשיך את הרצף בכך שסיפר לכל בני משפחתו ועוד רבים גם מולי. לאחר שכל זה אירע אני כתבתי לאותה עורכת דין כי אינני מעוניין שתמשיך בטיפול בי וכתבתי שהסיבה היא הפרת חיסיון וסודיות. כמה חודשים לאחר כל הסוגיה הזו גם אישתי עזבה אותה לאחר שאותה עורכת דין טענה טענות דומות אליה, אף שלדעתי זו הייתה הדרך היחידה להסביר לשאר בני משפחתה של אישתי מדוע כשלה להתקדם בתיק כל כך הרבה זמן. לפני יומיים (כחודש מאז הפסיקה אישתי הטיפול בה, התבסר לי דרך מייל מאביה של אישתי כי כעת אותה עורכת דין טוענת בנוסף שאני איימתי אליה אף שהדבר כלל לא מציאתי מאחר ואני הפסקתי כל התקשרות עימה מזה שלושה חודשים. אני לקיתי מאז תחילת הסוגיה בשלל בעיות רפואיות והורדתי כעשרים קילוגרם רק מהמתח השורר סביב העניין, בנוסף ברצוני לומר כי מתחילת העיניין משפחתה של אישתי כלל לא מאמינים לי מאחר ואותה עורכת דין היא ידידה קרובה של מפחתם זה שנים רבות, ובכל יום שישי בעת הארוחה סבלנו אני ואישתי מיחס משפיל וצעקות ללא אפשרות להשמיע צדדנו בעיניין. אני פניתי דווקא עכשיו מאחר וכל הסוגיחה מתחילתה נראית לי די סיטטמטית וני חושש שהשלב הבא יהיה שהעורכת דין תגיש תביעה פלילית ללא כל הוכחה מצידה. ולמרות שהדבר נראה אולי מוזר אציין בנוסף כי גם החובות שנגרמו בגינם הטחלנו טיפולנו אצלה(מעל ₪ 220000) הם תוצאה ישירה של אחותה ובעלה כאיזהשהוא צעד להחתים אותנו על בקשה לעשות חסויים ולקחת את דירתה ורכושנו למרות העובדה שגם אישתי וגם אני עבדנו עד לפני חודשיים בשכר יחסית גבוה מהממוצע והחובות לא נגרמו עקב חוסר שיפוט כלל. מה עליי לעשות האם לתבוע את העורכת דין על הפרת חיסיון וסודיות או על לשון הרע והוצעת דיבה או שבכלל עליי לפנות למשטרה בכדי להקדים תרופה למכה ולמנוע ממנה שתגיש איזה שהיא תלונה חסרת בסיס? אני מעולם לא חשבתי שהיא תלך כה רחוק רק על מנת לשמור על תדמיתה (אני הרי סיפרתי לה ולמשפחתה של אישתי מדוע הפסקתי הטיפול דרכה ופניתי למישהו אחר) בחצי שנה האחרונה היא השימה אותי בשיחות משותפות עם שאר בני משפחתה של אישתי כי אני הגורם היחיד לחובות ובכל פעם שפציתי פה להסביר את האמת קיבלתי צעקות מכל הנוכחים בחדר. אשמח לתשובה בהקדם עם פרטים על מה עליי לעשות.

    • לשון הרע על ידי עורכת דין
      עו"ד יקי רנד | 23/06/2013 17:35

      במידה ועורכת הדין מסרה מידע אישי הנוגע למצבך הרפואי, לבן משפחה שאיננו צד לטיפול, הרי שלכאורה מדובר בפגיעה בפרטיות ו/או לשון הרע, ואפשר וקיימת לך עילת תביעה כנגד עורכת הדין בהקשר זה. באשר להתנהלות עורכת הדין, קשה מאד להביע עמדה מבלי להכיר את כל פרטי התיק לאשורם, ולא יהיה נכון להביע עמדה.