הוצאת דיבה של תלמידה

  • הוצאת דיבה של תלמידה והוריה על מורה
    רונית | 15/05/2013 09:00

    שלום,אני מורה ותלמידה שלי טענה בפני הוריה כי אני אמרתי לה אפס, בבירורים שונים נראה כי התלמידה אינה עקבית בדבריה וכמובן שהדבר לא קרה מעולם. הוריה של התלמידה והתלמידה עצמה סיפרו את זה להורים נוספים, בני משפחה ובהמשך אף פנו לעירייה לאחראים על החינוך. אני מקבלת גיבוי מלא הן מהעירייה והן מביה"ס אך הייתי רוצה לדעת אם יש ביכולתי לתבוע את ההורים על הוצאת דיבה. יש לציין כי עכשיו הילדה מתלוננת שמורה הטריד אותה מינית דבר שלא קרה תודה

    • הוצאת דיבה של תלמידה
      עו"ד יקי רנד | 22/05/2013 10:42

      לא נראה לי שאמירה שקרית של תלמידה כי אמרת לה "אפס", מהווה לשון הרע, וגם אם הוריה אימצו את גרסתה והתלוננו, אין בכך כדי להצמיח עילת תביעה. כמובן שזכותך לעמוד על גרסתך ולהוכיח את צדקתך, אך תביעת לשון הרע איננה פתרון מתאים עבורך.