תוספת לנושא הסחיטה

  • האשמה לדבר סחיטה
    ערן | 10/04/2013 21:37

    שלום רב, במהלך אספת דיירים עם חברה קבלנית מוכרת וגדולה בנושא תמ"א 38, קם היזם מטעם החברה ובפני הפורום שכלל את הדיירים והנהלת החברה אותה הוא מייצג, האשים אותי ואת אימי שסחטנו אותו בסכום של 50,000$ בכדי שיוכל לקבל את חתימתנו על הסכם התמ"א 38. דבר זה לא קרה מעולם כמו כן, קיים ברשותי מסמך שהיזם שלח אליי ובו הצעת הטבות עבור קבלת חתימתי על ההסכם ובאותו המסמך קיים סעיף לשמירת סודיות אודות תוכנו, אני לא חתמתי על המסמך המדובר. אני ואימי יצאנו מאוד נפגעים מכך ומושפלים בפני שאר הדיירים אוסיף ואציין כי את אסיפת הדיירים הקלטתי במכשיר הקלטה. שאלתי היא כיצד ניתן להוכיח במקרה שכזה את חפותנו על אמירתו של היזם והאם מדובר פה בהכפשת שמנו ולשון הרע? מה עלינו לעשות במקרה שכזה?

    • תוספת לנושא הסחיטה
      ערן | 10/04/2013 22:13

      בעקבות אותה אספת דיירים מנכ"ל אותה החברה, בקש מאחד הדיירים לפרסם התנצלות בשמו ובשם הבאים מטעמו (היזם וביתו של היזם עו"ד) בפני הדיירים באופן גורף ללא התייחסות פרטנית כלפי דייר זה או אחר בכללם אנחנו. מכאן משתמע שהיזם שהתבטא באופן זה עשה זאת בפני עו"ד ועל אף שהיא ביתו לא מנעה ממנו לעשות כן, לא כל שכן המנכ"ל בעצמו שהיה נוכח באסיפת הדיירים, להיפך, הדבר נעשה במכוון בעידודה של עו"ד, ניתן היה לשמוע כי הדבר נעשה במכוון שכן אותו יזם התבטא בצורה זו כלפנו הוא דיבר בצורה שקולה ובשקט ותאר באופן כרונולוגי, גם אם נמצאו סתירות בדבריו, ולא זאת בלבד הוא אף חזר על המילה סחיטה, וגם בקש מאיתנו ממני ומאימי להזמין אותו לבית משפט ולתבוע אותו על הוצאת דיבה, מכיוון שהוא סמוך ובטוח שבידו נמצאת ראיה לדרישה הסחטנית אותה הוא הציג בפני אותו הפורום, כתמורה של 50,000$ מצד החברה עבורנו לחתימתנו על חוזה התמ"א. ואף ציין כי יש עד לכך עו"ד שבזמנו ייצג אותנו בעניין זה. יש רק לציין כי בשיחה עם עו"ד שייצג אותנו באותו הזמן בעניין זה, עו"ד שלל על הסף כל הנאמר בדבר הסחיטה.