לתבוע - יכול, לא בהכרח יש עילה

  • הם צד ג' שנפגע מלשון הרע יכול לתבוע
    שמואל שטיינר | 30/11/2012 11:26

    אני סטודנט למשפטים ועושה סימנריון בנושא האם צד ג' שנפגע מעבירת לשון הרע כנגד צד א' יכול לתבוע. לדוגמא עצרו את המנהל שלי בעבירת שוחד זה פורסם במדיה ולימים התברר כי תביעת דיבה וזיכוי מוחלט. כל מקום עבודה שאני הולך ומציין שעבדתי עם אותו מנהל מסרבים לקבל אותי בטענה כי הוא קיבל שוחד והם מפחדים מדעת הקהל בהעסקתי.האם יש לי אפשרות להגיש תביעה נגד מי שהוציא את הדיבה המקורית כנגד המנהל שלי?

    • לתבוע - יכול, לא בהכרח יש עילה  לת
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 01/12/2012 19:15

      • המשך תביעת צד ג'
        שמואל שטיינר | 02/12/2012 00:42

        תגובה לעו"ד אפשטיין : לא הבנתי את תגובתך, ציינתי מקרה שבו ספציפית עובד שעבד בחברה שמזוהה עם אדם שנעצר לא מצליח להשיג מקום עבודה חלופי בגלל הסטיגמה שנדבקה במעסיקו הקודם ומעסיקו אכן זכה בתביעת לשון הרע כנגד מי שהוציא אותה , האם אין כאן פגיעה במקור תעסוקה באובדן הכנסה בפגיעה קניינית על דרך של הוצאת דיבה בגלל שעבדתי אצל מישהו אחר שאולי עשה או לא עשה משהו רע?

    • ייתכן שניתן לתבוע בעוולת הרשלנות, להערכתי התביעה תידחה
      עו"ד שלומי וינברג | 07/01/2013 00:21

      בברכה,
      עו"ד שלומי וינברג
      מנהל פורום לשון הרע