לשון הרע ותביעות קטנות

  • תביעת לשון הרע בבית משפט לתביעות קטנות
    שירי | 01/11/2012 18:31

    שלום ברשותכם מספר שאלות: 1. האם ניתן להגיש תביעה בגין הוצאת דיבה בבית משפט לתביעות קטנות? 2. אם כן, מהו סכום התביעה המקסימלי בתביעות קטנות? 3 האם יש צורך בעו״ד לייצוג או שהצדדים מייצגים את עצמם? 4. תוך כמה זמן מעת הגשת התביעה מקבלים מועד לדיון? 5. אם התובע מאיזור חיפה והנתבע מאיזור הדרום אך הוצאת הדיבה הייתה באיזור חיפה ע״י sms , לאיזה איזור יקבע הדיון והאם אפשר לערער על כך ? תודה רבה רבה וסליחה על האורך.

    • לשון הרע ותביעות קטנות
      עו"ד ניר עופר | 02/11/2012 18:39

      1. כן. אם כי במידה והתביעה מורכבת יכול להיות שהשופט יחליט להעביר את הדיון לביהמ"ש שלום לדיון בסדר דין רגיל. 2. כ-33,000 ש"ח. הסכום מתעדכן מידי פעם. 3. עקרונית הצדדים מייצגים את עצמם למעט כאשר ביהמ"ש מאפשר ייצוג על ידי עו"ד (למשל כאשר אחד הצדדים הוא עו"ד, ביהמ"ש עשוי לאפשר לצד שאינו עו"ד להיות מיוצג). 4. משתנה. אפשר בעת הגשת התביעה ואפשר כעבור זמן מה. 5. תיאורטית אפשרי בשני המחוזות.