אין בכותרת לשון הרע כהגדתה בחוק

  • האם ניתן לתבוע על כותרת שקרית לכתבה
    טליה | 24/10/2012 00:28

    האם ניתן לתבוע את ויינט על פרסום כותרת שקרית ומטעה במאמר? הכותרת היא: "דנמרק: מתה מוות מוחי - וחזרה לחיים" וזאת למרות שכתוב במפורש במאמר כי קביעת המוות לא נעשתה בהתאם לנהלים ולחוק הדני וכי בית החולים טעה. כמו כן עוד לפני הפרסום בויינט בית החולים הודה בטעה והתנצל על המקרה. הכותרת גורמת נזק אדיר למאמץ של מדינת ישראל להגברת המודעות והנכונות לחתימה על כרטיס אד"י ולתרומת איברים. אם אני לא בפורום הנכון אשמח להפניה למקום המתאים. תודה, טליה

    • אין בכותרת לשון הרע כהגדתה בחוק
      עופר בן אברהם | 24/10/2012 08:47

      הכותרת אינה מבזה או משפילה או פוגעת במשלח יד וכדומה.מנסח הכותרת לכאורה התרשל, ואולי רק טעה בניסוח, טעות שאינה מגיעה כדי התרשלות. על כל פנים, ספק רב אם קיימת עילה לתביעה, משום שקורא סביר, השוקל לתרום את איבריו, לדעתי לא יושפע מהכותרת לבדה, אלא מהכתבה כולה, ובסיכומו של דבר היא מציגה תמונה ברורה ומלאה, שאין בה הטעיה.

      • כהגדתה => כהגדרתה  לת
        עופר בן אברהם | 24/10/2012 08:48