ודאי שאתה חשוף לתביעה

  • תוספת על השאלה בעניין ההבדל בין ביקורת ללשון הרע
    אחד העם | 21/10/2012 10:32

    שלום רב,רכשתי מוצר יקר ערך מחברה מסויימת, המוצר לקוי בבסיסו, ולאחר שיחות עם החברה, החברה מתנערת מאחריות.הייתי מעוניין לפרסם את העוולה, האם בכך שאופיע בטלוויזיה/ אשמיע צעקתי ברדיו אני חשוף לתביעה משפטית על לשון הרע/הוצאת דיבה וכו'....תודה רבה.

    • ודאי שאתה חשוף לתביעה
      עופר בן אברהם | 21/10/2012 10:55

      שהרי ייתכן שאתה משקר ביודעין.לעומת זאת, אם יוכח, כי פרסמת דברי אמת, ולחלופין, אם ישתכנע בית המשפט, כי פרסמת את הדברים בתום לב, התביעה נגדך (אם תוגש) תידחה (ראה סעיפים 14 - 16 לחוק איסור לשון הרע).