טוקבק כלשון הרע?

  • מפרסם כאילו אנונימי
    טל | 09/08/2012 17:07

    אדם פרסם תגובה לשם פגיעה בשמו ובקיומו של הנמען בפורום באינטרנט שעל פי התוכן והעיתוי ניתן להוכיח ולשייך למפרסם . המפרסם התחכם והציג עצמו בכינויים וגם לא ציין את שם המען , אלא בגוף שני . האם מתקיימים כאן תנאים להגשת תביעה ?

    • טוקבק כלשון הרע?
      עו"ד שלומי וינברג | 11/08/2012 01:44

      המדובר בסוגייה שאינה חד משמעית בפסיקה. על פניו, אתר אינטרנט אינו "כלי תקשורת" לפי דרישת חוק איסור לשון הרע. מצד שני, אם ידוע לך מי המפרסם המעוול, ייתכן שניתן להגיש תביעה נגד הטוקבקיסט אישית, ולא נגד האתר המארח. בהצלחה!

      • הבהרת הפניה
        טל | 11/08/2012 11:20

        שלום לעו"ד וינברג , בהמשך להתייחסותך : כוונתי מראש היתה תביעה נגד המפרסם הפרטי ( ידוע לי בברור מיהו ) ולא נגד האתר המארח . אם אכן קיימת לי עילה להגשת תביעת לשון הרע נגד הטוקבקיסט , מהן הצעדים הראשוניים שעלי לנקוט ? תודה על תגובותיך !

        • הגשת תביעה כנגד טוקבקיסט
          עו"ד שלומי וינברג | 11/08/2012 14:52

          יש להגיש תביעה ישירות לבית המשפט. אין חובה במתן התראה. יש להצטייד בהוכחה (מיחשובית או אחרת) שהנתבע הוא אכן המפרסם. בהצלחה!