עילה בלשון הרע?

  • שלום רב,
    יעל | 17/07/2012 16:41

    שלום רב, אני מורה מוערכת מאוד במערכת החינוך ומזה שנים מקבלת תשבוחות ומילים טובות על עבודתי ועל הצלחתי בעבודה. מזה כשלושה שבועות אני נחשפת לאמירות שיקריות  מצד שתי אימהות שהן גם בועד הכתתי, אשר טענו טענות חסרות שחר וביסוס נגדי (דברים טפשיים) לצד בקשה ממנהלת בית הספר להעביר אותי מתפקידי. אותן אימהות לא הסכימו לשוחח עימי באופן אישי ולא הסכימו שהמנהלת תקרא לי לשיחה המשותפת שהן ניהלו עימה .מעבר לשיחה האימהות הללו יצרו מפגש בפארק לשוחח עליי וחשפו את ההורים לדברים שלכאורה עשיתי (דרך אגב אין בדברים הללו שום דבר שנוגד האת האתיקה המקצועית הכל בגדר דברים טפשיים לחלוטין) . אני חשה ששמי הטוב נפגע כיוון שאין בדברים שנכתבו אמת אחת ומעבר לזה, הן סחפו הורים אחרים עימם (הורים שלא היו מעורבים בלמידה במהלך השנה) . האם יש מקום להגיש תלונה על הוצאת לשון הרע ודיבה? האם הצעד הזה יפגע במקום עבודתי הנוכחי ? אנא תשובותיך. בברכה , יעל

    • עילה בלשון הרע?
      עו"ד שלומי וינברג | 17/07/2012 16:48

      יש לבחון מה בדיוק נאמר, למי ולאיזו מטרה, והאם עומדות למפרסמות ההגנות שבחוק. קשה מאוד להמליץ או לא להמליץ על הגשת תביעה, שכן הדבר תלוי בהרבה מאוד גורמים שיש לקחת בחשבון. בהצלחה!

      • מהן ההגנות שבחוק?  לת
        יעל | 17/07/2012 23:20

        • הגנות: אמת דברתי, אמת בפרסום, תום לב  לת
          יוסי אפשטיין, עו"ד | 18/07/2012 21:51

    • מורתי המוערכת,
      פיירמן | 19/07/2012 16:14

      בעברית אומרים: תשבחות (ב' בקמץ), ולא "תשבוחות".

      • צודק לחלוטין!!!!! קורה שגם מורה טועה... :-)  לת
        יעל | 19/07/2012 16:30