לשון הרע במהלך דיון משפטי

  • לשון הרע בדיון משפטי
    משה | 11/07/2012 20:33

    שלום הוגש נגדי כתב אישום יחד עם עוד 2 נאשמים אבל היועמ"ש עיכב את ההליכים נגדי. בדיון שהתקיים בעניינם של 2 הנאשמים האחרים התובעת רמזה שביצעתי עבירה פלילית שכלל לא הוזכרה בכתב האישום המקורי, ולמרות שכאמור ההליכים נגדי הופסקו. האם יש בזה לשון הרע? אני מודע להלכת פואד ח'יר אבל כאן מדובר בנסיבות אחרות. תודה

    • לשון הרע במהלך דיון משפטי
      עופר בן אברהם | 13/07/2012 09:07

      ברור שהרמיזה, שעברת עבירה פלילית, היא לשון הרע, אך היא אינה עילה לתביעה נוכח הוראת סעיף 13 לחוק איסור לשון הרע: "לא ישמש עילה למשפט פלילי או אזרחי - "(1) ... "(5) פרסום ע"י שופט, חבר של בית דין דתי, בורר, או אדם אחר בעל סמכות שיפוטית או מעין שיפוטית על פי דין, שנעשה תוך כדי דיון בפניהם או בהחלטתם, או פרסום על ידי בעל דין, בא כוחו של בעל דין או עד, שנעשה תוך כדי דיון כאמור".