חוות דעת פוגעת

  • תביעת לשון הרע
    רונן | 08/07/2012 18:39

    שלום ביצעתי עסקת תיווך בין 2 צדדים שבמסגרתה הייתי אמור לקבל הון מניות בחברת סטארט אפ,בעלי החברה פנו לבת זוגתי ושותפתי לעסקים לשעבר על מנת לקבל חוות דעת לגביי,ובתגובה לטענות שקריות והכפשת שמי, נמנע ממני לקבל את הון המניות האם יש בכך עילה לתביעת לשון הרע? הנני גר בחו"ל האם ישנה חובת נוכחות שלי במהלך הדיונים?

    • חוות דעת פוגעת
      עופר בן אברהם | 11/07/2012 13:27

      1. אם בת זוגך (לא "בת זוגתך") לשעבר הביעה את דעתה עליך בתום לב, היא מוגנת על-פי החוק. אך אם היא שיקרה ביודעין או אמרה דברים כוזבים בלי שבדקה אם הם אמת אם לא, או אם אמרה דברים חריפים במיוחד בכוונה לפגוע בלי הצדקה, הרי שפעלה בחוסר תום לב והקנתה לך בכך עילת תביעה (ראה סעיף 15(2) ו- (3) ו- 16 לחוק איסור לשון הרע). 2. אם תהיה מיוצג על-ידי עורך דין, לא תהיה חייב להופיע במשפט בעצמך, אלא אם כן בית המשפט יורה על כך (ראה תקנה 472 ו- 474 לתקנות סדר הדין האזרחי).

      • נ"ב
        עופר בן אברהם | 11/07/2012 13:43

        מובן שתצטרך להופיע לפחות פעם אחת כדי להעיד (אם תרצה להעיד).עורך דינך לא יוכל להעיד במקומך.