שימוש בסרטים

  • צילום ברכוש המשותף
    רונן | 24/06/2012 17:15

    שלום אני נמצא בהליך משפטי הגשתי תביעת לשון הרע על רקע סכסוך שכנים. ברשותי קבצי הסרטה שעשויים לעזור לי להפריך טענות הגנה של הצד השני. מדובר בהסרטה ברכוש המשותף כולל קול, האם אוכל לעשות שימוש בקבצים אלו? האם יש צורך לצרף חוות דעת מומחה? בתודה מראש רונן

    • שימוש בסרטים
      עו"ד שלומי וינברג | 25/06/2012 02:57

      מומלץ לצרף חוו"ד מומחה בדבר אותנטיות הסרטים. בהצלחה!

    • ראיות שהושגו תוך פגיעה בפרטיות
      עופר בן אברהם | 25/06/2012 11:51

      1. "חומר שהושג תוך פגיעה בפרטיות יהיה פסול לשמש ראיה בבית משפט, ללא הסכמת הנפגע, זולת אם בית המשפט התיר מטעמים שיירשמו להשתמש בחומר, או אם היו לפוגע, שהיה צד להליך, הגנה או פטור לפי חוק זה" (סעיף 32 לחוק הגנת הפרטיות). 2. שים לב, שהגשת הסרטים, ובייחוד ההקלטות, חושפת אותך לתביעה אזרחית, ואולי אף לכתב אישום או לקובלנה פלילית, בגין פגיעה בפרטיות בכלל והאזנת סתר בפרט (בהנחה שההקלטות לא נעשו בהסכמת אחד מבעלי השיחה, וכי אין מדובר בצעקות). 3. לגבי הצילומים בלבד, תוכל לטעון שהם נעשו ברשות הרבים (טענה חלשה לדעתי, משום שאדם זכאי לפרטיות בביתו, גם בתחום הרכוש המשותף), ולחלופין, להגנה לפי סעיף 18(2)(ג) לחוק הנ"ל (שהפגיעה נעשתה בתום לב כדי להגן על עניין אישי כשר שלך); אבל קרוב לוודאי שהגנות אלו יידחו לגבי הקלטות הקול, שהן עבירות פליליות מפורשות אף אם נעשו ברשות הרבים (אלא אם כן נעשו באקראי ובתום לב, אגב הקלטה גלויה שנועדה לפרסום ברבים או למחקר; ראה סעיף 8(1)(ג) לחוק האזנת סתר). 4. סיכומו של דבר: ספק אם הראיות שבידך קבילות, ואתה נוטל סיכון בעצם הגשתן.

      • תודה רבה - הבהרה והמשך שאלה
        רונן | 26/06/2012 14:12

        תודה רבה על התשובה המושקעת. רציתי להבהיר שלא מדובר בהסרטה 24 שעות אלא בשני קבצים נקודתיים בני דקה אחת כל אחד שמטרתם הפרכת טענות שעלו בכתב ההגנה של הצד השני. מדובר בשכן שטען טענה שקרית בכתב ההגנה לפיה אינו יכול לארח חברים בביתו, שהינו מאוים ומפוחד, כמובן טענות שקריות לחלוטין. בקבצים אלו ניתן לראות ולשמוע כיצד הוא וחבריו שמתארחים אצלו יוצאים מבפתח ביתו צוחקים וצוהלים. מאוימים ומפוחדים הם לא!!! אשמח לשמוע את דעתך האם עדיין שימוש בקבצים אלו (עם קול, ללא קול אין להם שום ערך) עלול להוות בעיה מבחינתי? בתודה מראש

        • מה שהקלטת בדרך של האזנת סתר
          עופר בן אברהם | 27/06/2012 09:56

          ממילא אינו קביל (ראה סעיף 13 לחוק האזנת סתר). אבל אם מדובר בדברים בטלים, שהוחלפו בקול רם, אפשר אולי לטעון, שאלה בכלל אינם שיחות לעניין חוק האזנת סתר, ולחלופין, שה"משוחח" בקול רם, בייחוד ברשות הרבים או במקום שאינו רשות יחיד מובהקת, מכוון את דבריו לכל מי ששומע, כלומר: כל מי שקולט את הדברים הוא אחד מבעלי השיחה, ומכאן שההקלטה אינה האזנת סתר כהגדרתה בחוק (כי היא נעשתה בהסכמת אחד מבעלי השיחה). על כל פנים, דעתי לא השתנתה: רוב הסיכויים שהראיות האלה אינן קבילות, ויש סיכון בעצם הגשתן.

          • תודה רבה  לת
            רונן | 27/06/2012 13:31