תלונה על מעסיק

  • תלונות על בוס נחשבות כלשון הרע??
    ברק | 10/06/2012 11:33

    עובד שביקש מהבוס העלאה במשכורת, ובונוסים ושי לחגים לאחר שעובד אצלו כ7 שנים נענה בתשובה כזו: זה מה שיש אצלי. לא רוצה- חפש מקום אחר..וזאת כשהוא יודע היטב כי העובד לא יעז לחפש מקום אחר כשהמצב בשוק על הפנים ויש לו משפחה לפרנס והוע עובד אצלו שני משמרות ומצליח לעשות הכל בפחות זמן ויהיה לו בעצם חבל להפסיד עובד כזה. אבל כאמור ניצל זאת ביודעו שהוא לא מעז לעזוב.. העובד חש ממורמר והתלונן על הבוס בפני חבריו ומשפחתו..הבוס שמע על כך איכשהו והודיע לעובד כי תלונותיו הן בגדר לשון הרע!! וכי לא ישלם לו פיצויי פיטורין אם העובד יעזוב את העבודה ויתבע אותו על הרעת תנאים!! האם תלונות על בוס הן לשון הרע?? אסור לבן אדם לשפוך את שעומד על ליבו לחברים ולמשפחה?? אשמח לתשובה על כך!

    • תלונה על מעסיק
      עו"ד טל בוטל-שפיס | 10/06/2012 15:49

      יש לפרט את תוכן התלונות. לא כל תלונה תיחשב הוצאת דיבה ותהווה לשון הרע. יש הבדל בין לשתף מכרים בעובדה / בתחושה שהמעסיק לא שתף פעולה עם דרישות העובד לבין להשמיצו/לגדפו/להשפילו וכו', כמצויין בחוק לשון הרע.

      • תלונה שבוס מתקמצן בתשלום במשכורת וכו׳ זה לשון הרע?  לת
        ברק | 10/06/2012 16:13