לשון הרע בעבודה?

  • האשמות שווא
    הילה | 06/06/2012 12:31

    שלום רב.אני עובדת בחברה כ"א גדולה כחצי שנה.מסיבה כלשהי ולא ידועה לי,חצי שעה לפני סיום יום העבודה ,ניקראתי ע"י המנהלת האישית שלי לחדרה של מנהלת משאבי אנוש.שם נערך לי שימוע ובו הואשמתי בהאשמות שעבורי היו קשות מאוד.נטען בפניי כי הבנות מהמחלקה שלי,התלוננו בפניהן שלא נעים להן לעבוד במחיצתי.שאני גורמת למורל ירוד במחלקה,שאני מתסיסה וממרידה אותן כנגד ההנהלה.חשתי שפשוט צולבים אותי.הכל היה שקר לחלוטין.אמרתי להן שאם זה כך,אז כל הבנות,שהאמנתי שהן חברות הן פשוט צבועות ושהייתי רוצה לקבל את הזכות ולשמוע מהן.חשתי נבגדת.כמובן שלא ניתנה לי האפשרות להוכיח את האמת שלי.הם החתימו אותי על השימוע ונתנו לי מכתב פיטורין במיידי.יצאתי מהחדר בוכיה.הבנות ניגשו ושאלו מה קרה ואני לא יכולתי לומר דבר למעט לבקש שיעזבו אותי.לקחתי את חפציי ועזבתי.אחת הבנות יצאה אחריי ושאלה שוב מה קרה?ואז פשוט נתתי לה לקרוא את המכתב.כשהיא ראתה שבעצם האשימו אותה ואת שאר הבנות היא כמובן שללה את הענין.בערב היתה לי שיחת טלפון משתי חברות ואז נודע לי שבעקבות המכתב הן שאלו את המנהלת מה קרה וההסבר שלה היה שפשוט לא היתה כימיה מהתחלה ביננו ובחודש האחרון היה מתח גדול ביננו.הן שאלו מי התלוננה בפניהן אז כמובן תשובתה היתה כבר שונה.היא ענתה שזה לא הן אלא בנות ממחלקה אחרת.כמובן שזה שקר כי אין ולא היה לי שום קשר עם אף אחת/אחד ממחלקה אחרת.היה קשה לי נורא עם האשמות הללו.לא הבנתי מה קרה וידעתי שגם מבחינת התפקיד שלי לא היתה סיבה לפטר אותי כי הוכחתי את עצמי ואף כבר בחודש הראשון לעבודתי קיבלתי תעודת היצטיינות.כל מה שרציתי זה להחזיר את כבודי ולהוכיח את האמת שלי.למחורת ביקשתי לשוחח עם מנכ"ל החברה.אין לי מושג אם הוא ידע או לא מכל הענין אך הוא גרם לי להבין שהוא לא ידע.שמע את הדברים שלי,התנצל וביקש שאני יחזור לעבודה כבר למחורת  ושבינתיים ישוחח עם המנהלת.בסה"כ הדבר היחיד שרציתי זה לעבוד ולדאוג לפרנסתה של בתי.אמרתי לו שלא יהיה לי קל לחזור לעבוד לאחר האשמות הללו,אבל חשוב לי לעבוד ולכן למוחורת חזרתי לעבודה.נערכה שיחה ביני לבין המנהלת שאלתי מה קרה בידיוק.רציתי להבין.אז כמובן שהיא כבר טענה שלא החברות שלי התלוננו אלא בנות אחרות.ידעתי שהיא משקרת כי בשימוע הכל כוון למחלקה שליוכך גם צויין במכתב.שאלתי לפשר המתח שהיא טענה בפני הבנות,והיא טענה שהן משקרות.מאז חזרתי לעבודה היא פשוט מחפשת אותי.מקשה עליי בכל דרך.מטשטשת את העובדה שאני אמורה לקבל שוב תעודת הצטיינות ,בכך שהיא מעלימה אקטיבים שלי(עיסקאות שנסגרו דרכי).הפסיקה לשלם לי את הבונוסים ואף נסיעות.ועכשיו שוב נתנה לי מכתב אולטימטום .בדיעבד מסתבר שהיא פיטרה עוד בנות מאותה סיבה רק שהן לא התעמתו איתה ועזבו כשהן יודעות שהחברות שלהן התלוננו עליהן.שאלתי היא האם ישנה פה עילה להוצאת דיבה??האם אני אמורה אם כן,לתבוע אותה ואת מנהלת משאבי אנוש שהיתה שותפה בכל?האם מאחר שהן מנהלות בחברה ,אני אמורה לתבוע גם את המנכ"ל כבעל החברה?אשמח לייעוצך בהקדם.

    • לשון הרע בעבודה?
      עו"ד שלומי וינברג | 10/06/2012 09:29

      ככלל, תלונה במקום העבודה בגין יחסי עבודה ע"י ממונה תוגן מפני תביעת לשון הרע בחיסיון מוחלט. גם תלונה של עמית תהיה מוגנת, אם הוגשה בתום לב. בהצלחה!