עלילה על אישה שהיא בוגדת בבעלה

  • שאלה
    דנה | 18/04/2012 21:59

    אני ובעלי בהליכי גירושין. לבעלי יש מאהבת. על מנת לנכות את שמו או בשל סיבות אחרות הוא מנסה ליתול במוחו של בני כי יש לי מישהו אחר. בשיחה עימי הקליט עצמו אומר שיש לי מישהו אחר וזה בסדר מבחינתו. גם בפני אבי העלה טענה זו, כאשר ניהלו שיחה על התנהגותו של בעלי. הדבר כמובן אינו נכון. אני מאוד מכבדת את הנישואין ולא בגדתי. האם יש פה הוצאת דיבה? ייתכן וזו טקטיקה לבית המשפט. איך ניתן לגרום לו לא להכפיש את שמי.

    • עלילה על אישה שהיא בוגדת בבעלה
      עופר בן אברהם | 19/04/2012 22:57

      1. לשון הרע היא (בתמצית) דבר שפרסומו עלול להשפיל אדם, לבזותו, לעשותו מטרה לשנאה או ללעג, לפגוע במשלח ידו וכדומה.2. לשון הרע נבחנת מנקודת מבט של אדם סביר, אובייקטיבי, ולא על-פי תחושת העלבון הסובייקטיבית של הנפגע.3. ככלל, אמירה, שאישה בוגדת בבעלה, היא לשון הרע, ולהלכה, פרסום לשון הרע לאדם אחד זולת הנפגע די בו להקנות עילת תביעה, אבל:4. במקרה הנדון, מאחר שהפרסום היה באוזני בנך ואביך בלבד, יש, לדעתי, מקום לשאול אם פרסום כזה עלול להשפילך בעיניהם או לעשותך מטרה לשנאתם או ללעגם וכדומה, שהרי ייתכן שהם אינם מאמינים כלל לבעלך, ולחלופין, אפשר שלפי השקפת עולמם אין פסול במעשה הבגידה (בהנחה שהוא נכון), מאחר שאת ממילא בהליכי גירושין (לגבי בנך, לא ציינת בן כמה הוא, ולא ברור אם הוא בוגר דיו להבין את מהות המעשה שמייחס לך בעלך).5. גם אם אין ספק שהפרסום הוא לשון הרע, עשויה לעמוד לבעלך חזקת תום הלב, ואם כך, תוכלי לזכות בתביעת הדיבה נגדו רק אם תוכיחי, שהוא שיקר ביודעין (להבדיל מטעה), או שהוא פרסם דברים כוזבים בלי לבדוק אם הם אמת אם לא, או שהוא התכוון לפגוע בך מעבר לסביר (ראי סעיף 1, 15(3) ו- 16 לחוק איסור לשון הרע).