תביעת דיבה בגין תלונת שווא

  • תלונת שווא
    ליאור | 19/03/2012 08:27

    שלום לכולם. שכנה שלי ובנה הגישו נגדי תלונה שיקרית על איומים ובנוסף האישה טענה שירקתי עליה. כמובן שהדבר שיקרי לחלוטין,והתלונה נסגרה{לצערי החוקר הסביר לי שבמקרה הזה הוא לא יכול לסגור את התלונה מחוסר אשמה למרות שהוא האמין לי}. בעקבות הגשת התלונה נגרם לי עוגמת נפש ובין היתר נאלצתי להפסיד יום עבודה וגם להסביר לבוס שלי שאני צריך להתייצב במשטרה לחקירה. רציתי לדעת אם אני יכול להגיש תביעה על העוול ועוגמת הנפש שנגרמו לי? האם קיימת עלי חובת הוכחת נזק כלשהי? איך הסעיפים שאני מעוניין להגיש עליהם תביעה נקראים בשפה המשפטית? נ.ב.בגלל שהעניין נורא הרגיז אותי וגם כדי למנוע מצב של הגשת תלונה שיקרית בעתיד מצידם,רציתי לפנות לעורך דין אך סכום התביעה נמוך ולכן אין טעם בלשלם לעו"ד. אשמח מאוד לעזרה בנושא

    • תביעת דיבה בגין תלונת שווא
      עו"ד שלומי וינברג | 19/03/2012 10:31

      הינך יכול להגיש תביעה בגין תלונת השווא -בסדר דין מהיר או בתביעה קטנה (קח בחשבון - שלעיתים כאשר המדובר בתביעת לשון הרע שהוגשה כתביעה קטנה, מעביר השופט את התיק להליך רגיל - נוכח מורכבותו). בהצלחה!