פרסום כנגד מפרסם אנונימי חשוד

  • הוצאת דיבה ע"י אחותי בפורום
    יוסי | 19/03/2012 07:58

    אחותי השמיצה וכתבה דברי שקר עלי ועל אישתי בפורום מסויים, היא חתמה בשמה אבל לא רשמה את שמי או את שם אשתי. אני הופנתי ע"י חברים ומכרים לאותו הפורום ולמרות ששמנו לא היה רשום לא היה ספק להם שבנו מדובר בגלל הפרטים שהיא רשמה. האם אני יכול לתבוע את אחותי על הוצאת דיבה ???

    • פרסום כנגד מפרסם אנונימי חשוד
      עו"ד שלומי וינברג | 19/03/2012 10:30

      כדי להגיש תביעה בלשון הרע, יש ראשית לבסס את יסוד הפרסום - ולהוכיח שאכן אחותך היא זו שפרסמה את הדברים. לאור פסיקה של בית המשפט העליון לא ניתן לחשוף פרטי IP של מפרסם אנונימי, אולם פסק דין של בית משפט השלום בפתח תקווה הותיר פתח - במקרה שחושדים באדם ספציפי - להגיש הליך במסגרתו ייבחן האם מדובר באותו החשוד, ואם כן -יינתן צו לחשיפתו. רק לאחר שיתברר שהמדובר אכן ב-IP השייך לאחותך, ניתן יהיה להגיש תביעה מתאימה. בהצלחה!