צו מניעה למניעת פרסום לשון הרע

  • לשון הרע ועולם הרווחה
    עובדת סוציאלית אובדת | 04/03/2012 22:21

    נודע לי מתחקירנית עיתון ידיעות אחרונות כי עומדת להתפרסם כתבת השמצה קשה ביותר נגד צוות במעון לחוסים עם קשיים נפשיים. הכתבה היא פרי מסע נקמה של עובדת שפוטרה, והעובדות כביכול המוצגות הינן מעוותות ושיקריות. האם ניתן לעשות משהו על מנת למנוע את הפצת השקרים, או לפחות למנוע את פירסום שמם של חברי הצוות ? האם בשם חופש הביטוי ניתן לפגוע כך בשמם ובכבודם של אנשי טיפול מסורים???

    • צו מניעה למניעת פרסום לשון הרע
      עו"ד שלומי וינברג | 05/03/2012 12:38

      ניתן להגיש בקשה לצו מניעה למניעת הפרסום - אולם אין מדובר בנטל קל, ולא בקלות יינתן צו מניעה כזה. ניתן גם כמובן להתריע במפרסם לבל יפרסם את דברי לשון הרע, ומכתב זה ישמש כחומר רקע נוסף לתביעת לשון הרע העתידית ולבחינת חוסר תום הלב של המפרסם. בהצלחה!