תלונות שווא במשטרה כעילה להגשת תביעה בלשון הרע

  • תלונות סרק במשטרה בהליך גירושין
    ירון | 14/01/2012 19:08

    במהלך הגירושין בתקופה של 4-5 חודשים ספגתי תלונות סרק במשטרה,לא נעצרתי אך עברתי תקופה קשה מנשוא,וזה הביא אותי להסכים לתכתיבי הצג השני,הסכם שקיבל אישור בית משפט,אחרי סיום ההליך התלונות נסגרו מחוסר אשמה,על פי מה שאני קורה באינטרנט ,בתי המשפט פוסקים סכומים מגוחכים בגין תביעות עכב תלונות סרק של נשים בהליך גירושין,האם כך?,למרות שבמצב נורמלי לא הייתי מאשר את תנאי ההסכם על תשלומיו והסדרי הראיה ולשון הרע שעולה מהתלונות.

    • תלונות שווא במשטרה כעילה להגשת תביעה בלשון הרע
      עו"ד שלומי וינברג | 14/01/2012 19:35

      למרבה הצער, תופעת תלונות השווא במשטרה בהליכי גירושין ע"י נשים הפכו ל"מכת מדינה" (ופוגעת באותן הנשים שבאמת סובלות מאלימות במשפחה). ניתן בהחלט להגיש תביעת לשון הרע בגין תלונות אלו, והולכת ומשתרשת ההבנה בבתי המשפט כי יש לראות בחומרה את התופעה, ובהתאם לפסוק סכומים מתאימים.