תביעת דיבה בגין ריאיון בעילום שם

  • שאלה
    יניב | 17/11/2011 10:53

    במידה ואני מתראיין לטלויזיה בעילום שם עם הצללה, ומספר על דברים חמורים שקורים בבית עסק כלשהו, אבל בית העסק יידע שזה אני (כי אני בסכסוך איתם).. הם יוכלו לתבוע אותי תביעת דיבה? למרות שלא יכולים לראות בכתבה שזה אני?בית המשפט יוכל לחייב את התוכנית לחשוף אותי ולמסור מידע מי התראיין?במידה והדברים שאני מספר בכתבה הם נכונים, אבל אין לי הוכחות לכך.. זה מסוכן?

    • תביעת דיבה בגין ריאיון בעילום שם
      עו"ד שלומי וינברג | 17/11/2011 19:03

      אם ניתן יהיה לזהות אותך, ולא תוכל להוכיח את אחת ההגנות שבחוק, והנפגע מהפרסום יוכל להוכיח כי אתה ה"דמות המוצללת" - הרי שאתה חשוף לתביעת לשון הרע. במקרה זה, ובטרם הפרסום, מומלץ להתייעץ עם עו"ד על מנת שייתן לך ייעוץ הולם כיצד לנהוג על מנת למזער את חשיפתך לתביעה מכוח חוק איסור לשון הרע. בהצלחה!

      • על מנת למקסם את חשיפתו?
        ש | 18/11/2011 11:37

        הרי הוא רוצה למנוע את חשיפתו.והוא שאל גם אם בית המשפט יוכל להורות לחשוף אותו.

        • חשיפת מרואיין מוצלל
          עו"ד שלומי וינברג | 19/11/2011 00:35

          אינני מכיר פסיקה בנושא, והמדובר בסוגייה מעניינת ומורכבת. לעניות דעתי, לא יוכל בית המשפט להורות על חשיפת הדמות המוצללת, אולם מדובר בדיון החורג מדל"ת אמותיו של פורום זה.

          • חסיון עיתונאי
            עופר בן אברהם | 19/11/2011 14:02

            קיים חסיון, המבוסס על הפסיקה (ויש הצעות חוק לעגנו בחקיקה), שאינו מוחלט, אלא נתון לשיקול דעתו של בית המשפט. בית המשפט עשוי להורות לחשוף מקור עיתונאי בנושא מהותי, כשהצדק מחייב זאת, למשל, כשמדובר בפשע או במעשה עוולה חמור (ראה ב"ש 298/86, ב"ש 368/86, בן ציון ציטרין ויפעת נבו נגד בית הדין המשמעתי של לשכת עורכי דין במחוז תל-אביב והוועד המחוזי של לשכת עורכי הדין בתל-אביב).