התמודדות עם התחזות באינטרנט

  • שאלה על לשון הרע
    omer | 16/11/2011 22:27

    האם יצא חוק איסור לשון הרע גם בלי הוכחה של IP אך לפי אינטואיציה ידוע לי מי עשה ויצר פרופיל מזוייף ואו למעשה יהיה אפשרי לתבוע אתר מסוים הבעיה שזה אתר שאין להם שלוחה פה בארץ הנהלה יושבת ח'ול אבל בכל זאת אם כל ההודעות ששלחנו להם הם עדין מתעלמים ולא מורידים את הפרופיל המזוייף וזה גם היתחזות מעלים תמונות להכפשת שם זה אתר גדול וברור שהתביעה לא תוביל לשום מקום השאלה אם באמת אחרי שליחת הודעה מזהירה ותביעה כלשהיהם יורידו את זה ? או איך אפשר שיורידו למה אין חוק או חברה מסוימת שמוחקת כל מה שמטריד ולא הוגן ??? גם בחיפוש בגוגל זה קיים וכל מי שמקליק את השם ...רואה את זה וחושב ומסיק מסקנות רק בגלל שאיזה חבורה של זונות החליטו להציק גם שזה לא חוקי וגם יש חוקים ובדרך כלל המשטרה לא עוזרת במקרים כאלה כי יש להם חבילות יותר מורכבות וקשה להם לפתור בחלקם אותם אז מי כן ואיך כן אפשר לעזור בנושא אשמח לתשובה ולהסבר מה אפשרי לעשות תודה רבה לעו"ד

    • התמודדות עם התחזות באינטרנט
      עו"ד שלומי וינברג | 17/11/2011 19:02

      מדובר במקרה מורכב בעל כמה הבטים שונים. מאחר שהתחזות מהווה עבירה פלילית, יש לנקוט בהליך פלילי ואזרחי משולב. יש לבחון גם פנייה לאתר גוגל ולאתרים המארחים. מומלץ להתייעץ עם עו"ד העוסק בתחום לשון הרע נוכח מורכבות המקרה.

      • תודה לעורך דין על התשובה בנוסף יש לי עוד שאלה
        omer | 20/12/2011 01:30

        יש אפשרות שאתה יכול לטפל ולעבוד על הבעיה הזאת? ומה הכוונה גוגל זה רק בחיפוש כי בגלל אותו אתר אבל הכי חשוב שיורידו את הפרופיל לאלתר כי יש מצב שהם מתחזים כותבים בשמי ואפילו שולחים פרטי היתקשרות אין לדעת...מה הולך שם... ויש כמה אנשים שהם בכיוון אולי ככה יהיה יותר קל לפענח אבל חשוב לדעת בוודאות דרך האי פי היכן המשרד שלך נמצא אשמח שנוכל לעבוד בשיתוף על הנושא תודה רבה...