הצחקתני

  • הסדרה סאות'פארק עוברת על החוק?
    דודו | 05/08/2011 17:57

    לפני כל פרק בסדרה הם רושמים במודגש: "לא ממולצת לצפייה ע"י אף אדם". האם הדבר הזה לבד מונע מכל בן אדם שצחקו עליו בסדרה הזו לתבוע את יוצרי הסדרה בתביעה על לשון הרע וכדומה?האם זה באמת מספיק? האם הם לא עוברים על החוק בכל צורה שהיא?

    • הצחקתני
      יצחק תני | 06/08/2011 09:16

      אין לי מושג אם הם עוברים על החוק, כי איני מכיר את הסדרה (לא ראיתי מעולם אף פרק ממנה). אבל ברור שההצהרה שציינת נכתבה בהומור, והיא לא תמנע צפייה של איש (אולי להיפך), ובכלל אף אחד אינו יכול לפטור עצמו מאחריות שהחוק מטיל עליו באמצעות הצהרה שלו, שהחוק לא יחול עליו. מצד שני, החוק אינו אוסר ביקורת וסאטירה, בגבול הסביר, ובייחוד על אישי ציבור, ועל כן צריך לבחון כל מקרה לגופו.