חלקם של חברי הקבוצה

  • האם חברי הקבוצה זכאים לדרוש את חלקם בפיצוי שנפסק?
    טום | 03/07/2013 10:41

    ברצוני לשאול האם כאשר בית המשפט פוסק פיצוי בתובענה ייצוגית, חברי הקבוצה רשאים לדרוש את חלקם היחסי בפיצוי מאת החבר המייצג? תודה

    • חלקם של חברי הקבוצה
      עו"ד עמירם טפירו | 03/07/2013 11:03

      טום שלום, כמדומני אתה מתבלבל בין שני "סוגי" פיצוי שנפסקים בתובענות ייצוגיות. האחד, הפיצוי לחברי הקבוצה. שבד"כ בית המשפט קובע כיצד ואיך יחולק הפיצוי בין כלל החברים. והשני, הגמול לתובע הייצוגי ולבא כוחו. גמול זה לא מתחלק בין חברי הקבוצה והוא בעצם מהווה שכר לתובע היצוגי עבור עמלו והסיכון שנטל על עצמו. בברכה, עמירם טפירו, עו"ד מנהל פורום תובענות ייצוגיות