דמי הקפאה

  • דמי הקפאה כעילה לתביעה יצוגית
    רועי | 05/06/2013 22:57

    שלום רב, רשת מכוני כושר מוכרת גובה באופן שרירותי 50% מדמי המנוי כדמי הקפאה לחודש מבלי שהדבר גורע מהתשלומים מההתחייבות ללקוח. אם לקוח משלם 220 שקל בחודש הוא משלם הקפאה של 100 שקל לכל חודש. אם הוא משלם 300 אז הקפאה עולה 150 שקל. הם פשוט לא רוצים שאנשים יקפיאו כי זה לא משתלם להם. בתקנון שלהם הם כותבים "כי החברה יכולה לגבות מי הקפאה לשיקול דעתה מעת לעת" . האם יש פה עילה לתביעה יצוגית. בברכה.רועי

    • דמי הקפאה
      עו"ד עמירם טפירו | 03/07/2013 11:05

      רועי שלום, מתנצל על האיחור במענה. לטעמי, המקרה המתואר אינו מתאים להליך של תביעה ייצוגית. איני רואה עילה המתאימה להתברר על פי חוק תובענות ייצוגיות. בברכה, עמירם טפירו,עו"ד מנהל פורום תובענות ייצוגיות