בג"צ ביחס לעיקור כלבים

  • בגשה להגשת בג"צ נגד רשויות המדינה
    ל.ר. | 09/03/2013 12:23

    המדינה החליטה שיש לעקור/לסרס כלבים בטענות שונות ומשונות וחוקקה תיקון בחוק בכנסת (מצ"ב בקובץ) שעבר 3 קריאות בשנת 2012..התוצאה:רישיון לכלב לא מעוקר/מסורס עולה מ-1/1/13 כ-400 ש"ח במקום כ- 150 ש"ח (וזה צמוד למדד!) ללא הבדל אם מחזיק הכלב הוא נכה עם 100% אי כושר או לאו.כלב שהוא מעוקר/מסורס משלם סכום השווה לפחות מ-10% ממי שכלבו לא מסורס/מעוקר (משמע כ- 35 ש"ח בלבד)."קנס מסי" זה  לבעלי כלבים לא מעוקרים/מסורסים נועד ככל הנראה:1. להפחית את מספר הכלבים בארץ (בטענה שלהם כלבים).2. להפחית את כמות העבודה לעובדים ולאפשר להם להשתכר באותו שכר.כסף זה אינו מקנה כל ביטוח כלפי הבעלים והינו מס לכל דבר ועניין.כאשר ישנה כאן בהחלט פגיעה בזכות האנטומית של הכלב להיות שלם כפי שהוא נולד.עד כמה שידוע לי ישנם חילוקי דעות בין הוטרינרים השונים לעניין תועלת עיקור/סירוס הכלבים. ואלו במרכזי הכוח הם אלו הרוצים פחות עבודה ופחות כאב ראש ועל כן תומכים בעיקור/סירוס.היעלה על הדעת שכדי למנוע למשל סרטן הערמונית כל בני האדם יאלצו לעבור כריתה לשם מניעה מגיל צעיר אחרת יאלצו לשלם מיסי בריאות גבוהים? האם הדבר הגיוני?לפני שמחוקקים חוקים על כלבים ראוי שיחוקקו אותם על בני האדם ולא יחוקקו חוקים מעוררי חלחלה כלפי החלשים שאינם יודעים להביע את התנגדותם.אודה לכל מי שיכול להגיש בשמי בג"צ דחוף בעניין על פי סעיף 15(ג) ו- 15(ד)(2) לחוק יסוד השפיטה. 15(ג)   בית המשפט העליון ישב גם כבית משפט גבוה לצדק; בשבתו כאמור ידון בענינים אשר הוא רואה צורך לתת בהם סעד למען הצדק ואשר אינם בסמכותו של בית משפט או של בית דין אחר.....15(ד)(2)   לתת צווים לרשויות המדינה, לרשויות מקומיות, לפקידיהן ולגופים ולאנשים אחרים הממלאים תפקידים ציבוריים על פי דין, לעשות מעשה או להימנע מעשות מעשה במילוי תפקידיהם כדין, ואם נבחרו או נתמנו שלא כדין - להימנע מלפעול;

    • בג"צ ביחס לעיקור כלבים
      עו"ד עמירם טפירו | 17/03/2013 09:39

      ל.ר. שלום, פנייתך זו אינה קשורה לנושאו של הפורום (שהינו כזכור פורום תובענות ייצוגיות). בברכה, עמירם טפירו, עו"ד מנהל פורום תובענות ייצוגיות

      • קשור, במיוחד שבעלי כלבים מוטעים שעיקור/סירוס טוב
        ל.ר. | 17/03/2013 10:18

        העיריות ומשרד החקלאות מטעה את הציבור כך נראה הטעייה גדולה. תוך שלא מציין בפניהם את הסכנות וההשלכות של עיקור/סירוס.יתר על כן מי שלא מעקר/מסרס את כלבו למעשה מוטלים עליו קנסות בצורה הפוכה (כי מי שמעקר/מסרס מקבל 90% הנחה ברישיון לכלב).הבדל המחירים הוא:כלב לא מעוקר/מסורס - משלם מהשנה 367 ש"ח.כלב מעוקר/מסורס משלם 37 ש"ח ו/או 37+18 ש"ח.במילים אחרות מי שלא מעקר/מסרס משלם כ-800% יותר ממי שמעקר/מסרס.המטרה שלהם המוסתרת היא שתהיה להם פחות עבודה תוך שצובעים זאת כאילו הדבר טוב לכלב.המסמך המצ"ב מתאר תמונה לא כזו טובה בעיקור/סירוס.שפניתי בעניין למשרד החקלאות צבעו זאת כאילו המסמך נגוע ומכוון למנוע עיקור/סירוס על אף שהמסמך מאוד מאוזן!

        • עיקור כלבים
          עו"ד עמירם טפירו | 19/03/2013 18:51

          ל.ר., בפנייתך ציינתי ברצונך להגיש בג"צ. כפי שמסתמן מהתוכן של דבריך - הרי שאתה סבור שהחלטת המדינה ביחס לסירוס כלבים אינה מידתית. הדרך הנכונה המשפטית, היא תקיפת העניין באמצעות עתירה מנהלית (כמובן, איך בכך משום התייחסות לסיכויי הליך שכזה, שלטעמי הינם קלושים). בברכה, עמירם טפירו,עו"ד מנהל פורום תובענות ייצוגיות