תביעה ייצוגית נגד עירייה

  • תביעה יצוגית נגד עירייה
    ריקי | 30/12/2012 11:49

    שלום, בעיר בה אני מתגוררת העירייה נמצאת בקריסת שרותים כללית (והיא על סף מינוי ועדה קרואה), והפסיקה למלא את חובתה על פי חוק חינוך חובה לממן אגרת לימודי חוץ והחזרי נסיעות (כאלפיים ש"ח לשנה) למאות תלמידים שאין עבורם מקום לימוד מתאים ונאלצים ללמוד בעיר אחרת. שאלתי, האם ניתן על פי חוק לתבוע את העירייה בתביעה ייצוגית על כך שהיא אינה מקיימת את חובתה על פי חוק? לתשובתכם אודה

    • תביעה ייצוגית נגד עירייה
      עו"ד אפרים אהרונוב | 31/12/2012 12:58

      ריקי שלום, על פניו נראה שהעניין אינו מתאים להליך תביעה ייצוגית (אם כי בהחלט יתכן שניתן לפעול בדרכים משפטיות אחרות). כדאי לבחון את העניין באופן פרטני עם עו"ד הבקיא בתחום. בברכה, עו"ד אפרים אהרונוב מנהל פורום תביעות ייצוגיות