שתי בקשות שהוגשו בד בבד

  • הגשת שתי בקשות לאישור שהוגשו בו זמנית - מי קודמת?
    אחיקם | 11/12/2012 18:37

    שלום רב, מה קורה במקרה שהגשתי בבית משפט בתל אביב תביעה ייצוגית נגד גוף מסויים, בגין עילות מסויימות ובדיוק באותו המועד (בדיוק או בהפרש של דקות ספורות) הוגשה תביעה זהה בעילתה נגד אותו הגוף בבית המשפט בירושלים. מה קורה אז? האם נטיית בתי המשפט היא למחוק את התביעה הקודמת או לאחד את שתי התביעות עם עורכי הדין והתובעים? אנא לתת דגש בתביעה לעניין מה קורה עם עורכי הדין. תודה.

    *הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין בתל אביב

    • שתי בקשות שהוגשו בד בבד
      עמירם טפירו, עו"ד | 13/12/2012 09:40

      אחיקם שלום,למקרים שכאלו נועדו סעיפים 6 ו- 7 לחוק תובענות ייצוגיות הקובעים כי במקרה בו קיימות שתי תביעות ייצוגיות להן שאלות משותפות רשאי בית המשפט, לו הוגשה התביעה המאוחרת, על העברת התביעה לידי המוטב הדן בבקשה המוקדמת.לבית המשפט שיידון בבקשות המאוחדות (טרם עריכת דיון), סמכות רחבה, בין אם לדון בבקשות ביחד בין באם למחוק בקשה כזה או אחרת וכיו"ב. עמירם

      • את זה אני יודע, אבל...
        אחיקם | 13/12/2012 09:57

        עמירם היקר, תודה על תגובתך. אני מכיר את חוק התובענות היצוגיות היטב (אגב, הסעיף הרלוונטי הינו סעיף 7 ולא סעיף 6 שעניינו רישום הבקשה), ואני מודע לשיקול הדעת הנרחב של בתי המשפט. רציתי לשאול אם מישהו נתקל או מכיר מקרה כזה (אני נתקבלתי במקרה אחד בו הוגשו שתי תובענות נגד בזק, והמוקדמת נמחקה מאחר ולא נרשמה). שאלתי היותר ספציפית היא, האם בית המשפט יטה דווקא למחוק בקשה אחת, או ימליץ לצדדים להתאחד או משהו כזה... תודה מראש.

        • קדימות
          עמירם טפירו,עו"ד | 13/12/2012 13:34

          היי אחיקם,ראה את פסק הדין בע"א 5503/11 (שדן גם בתחולת סעיפים 6 ו- 7).בברכה,עמירם טפירו,עו"ד

          • קדימות
            אחיקם | 13/12/2012 13:37

            היי עמירם, פסק הדין שצרפת הוא פסק הדין עליו דיברתי בתגובתי הקודמת (נגד בזק). נושא הרישום עלה שם מאחר והבקשה המוקדמת לא נרשמה, ועל כן נמחקה. במקרה דנן אין מדובר על אותו מקרה, מאחר ושתי הבקשות נרשמו והוגשו בו זמנית. מה תהיה דעתך אז? המון תודה על זמנך ועל התגובות הענייניות.

            • לאחיקם
              תשובה לאחיקם | 27/12/2012 14:36

              אם שתי תובענות הוגשו ונרשמו ממש בו זמנית, קרוב לוודאי יפנה ביהמש לאור סעיף 7(ב)(1) לבחון מה ישיא את היעילות וטובת הקבוצה. בקשה שתיחזה להיראות מעמיקה ומבוססת יותר בראיות בעלת סכוי טוב יותר שהאחרת תימחק ואם אין יתרון יחסי אז סביר יותר שהדיון יאוחד. אגב, כבר היו מקרים שבהם מחקו בקשה גם בגלל הבדל של יום יומיים.