הפרת סודיות רפואית ע"י המדינה

  • הפרת סודיות רפואית בתירוץ של מאגר לשעת חירום
    שי | 26/07/2012 19:36

    שלום וברכה
    לאחרונה נכנסה תוכנה חדשה ברשויות מקומיות, ובמשרדי הרווחה
    לשעת חירום, במאגר זה יהיה דיווח מלא על כל אדם ברשות הכוללת פרטים כגון שם, גיל , כתובת וגם מצבו הרפואי, נכותו, סוג הנכות וכו'.
    וכל זאת ללא כל אישור מהאדם - וגם ללא כל דיון ציבורי בנושא.
    דבר פסול זה הינו לא חוקי כלל - בשל הסודיות הרפואית, שלא לדבר על כך שמאגרים כאלה מצאו את דרכם לא פעם לציבור הרחב (כמו תוכנת אגרון של משרד הפנים לדוגמא)
    המאגר נבנה ע"י נותני שירותים בקהילה כמו עובדים סוציאלים עובדי קופות החולים נותני שירותים פרטיים וציבוריים בקהילה.
    אשמח לקבל תגובות על כך ובעיקר חוות דעת על חוקיות המהלך.
    זכותו של אדם לשמור על פרטיותו ועל נותני השירות לא לנצל לרעה או כפי העולה על רוחם את המידע הידוע להם על מקבלי השירותים השונים.

    • הפרת סודיות רפואית ע"י המדינה
      עו"ד אפרים אהרונוב | 26/07/2012 20:30

      שי שלום, העניין אינו מתאים לתביעה ייצוגית אלא לעתירה לבג"צ/עתירה מנהלית (אשר אותה יש להגיש אחרי בחינת העניין והתשתית המשפטית]. בברכה, עו"ד אפרים אהרונוב מנהל פורום תביעות ייצוגיות