גביית יתר ע"י רשות

  • חישוב הצמדה בסכום בלתי סביר במעמ
    שלומי רביקוביץ | 22/07/2012 15:17

    : אחרתי בתשלום המע" מבאינטרנט ב-50 דקות . במקום לשלם עד שעה 18.30, שילמתי בשעה-19.20 . חויבתי בקנס של 212 שח מצד אחד , וריבית והצמדה 108 שח .(החישוב משום מה נעשה מ-15 לחודש, 4 ימים , ולא בגין ה-50 דקות ) בדיקה במחשב מע"מ העלתה כי הריבית -4% שנתי על 11,100 ש"ח מסתכם לסך של 5 ש"ח . וההצמדה היא 103 ש"ח ל-4 ימים . במחשב מעמ אין הסבר לחישוב ההצמדה , וגם לא היו מוכנים לתת לי הסבר . שימו לב על אילו סכומי גביה עודפת מדובר בגין כל הנישומים המאחרים בתשלום ? במקרה שלי מדובר בחודשים מרץ אפריל לתשלום 15 למאי .

    • גביית יתר ע"י רשות
      עו"ד אפרים אהרונוב | 22/07/2012 22:39

      ערב טוב שלומי, יש לבחון את העניין לעומק על-מנת להעריך אם יש מקום לתביעה. במסגרת הבחינה יש לבחון האם אכן נעשתה גביית יתר ובמידה שכן, יש לבחון שמדובר בהתנהלות כלפי קבוצה של נישומים ולא בטעות נקודתית. בכל מקרה, עליך לדעת שביהמ"ש לא דן לגופה של תביעה ייצוגית המוגשת כנגד רשות מרשויות המדינה, אם הרשות הודיעה כי חדלה מגביית היתר עקב הגשת התביעה. למרות זאת, במקרים מעין אלו מקובל לפסוק גמול לתובע המייצג אשר התנהלותו היא שהביאה את הרשות לחדול מגביית היתר. בברכה, עו"ד אפרים אהרונוב מנהל פורום תביעות ייצוגיות